Ah, ta pričakovanja

Slaba dva meseca nazaj sem si preko spleta naročila dve malenkosti.  Ker je bila pošiljka letalska, je bil čas dostave ocenjen na okoli 20 dni. Tekom dni sem po malem malce nestrpna pričakovala pošiljko, ki pa je na moje kar precejšnje razočaranje ni bilo niti po enem mesecu. Pošiljatelj je bil sicer zelo kooperativen in mi je tudi takoj priskočil na pomoč z bodisi vračilom denarja ali pa ponovnim pošiljanjem. Ko je pretekel še teden dni, sem se vdala v usodo, da pošiljke ne bom prejela.


Poštni paket

V istem dnevu, kot sem se dogovorila za povrnitev stroškov naročila, sem tudi svojemu fantu vrnila denar, ki ga je preko svoje kreditne kartice založil zame.
In, glej ga, zlomka, naslednje jutro, ko se je odpravil po pošto, se vrne s paketkom, ki sem ga naročila 40 dni nazaj. Razveselila sem se ga kot majhen otrok in preplavila me je energija  brezskrbnosti.
Ko sem se vsa zadovoljna in nasmejana vrnila v kopalnico k svojim jutranjim opravilom, me je prešinilo, da je paket prišel takoj, ko sem poravnala svoje dolgove. Sama sem zadrževala energijo, da ni prišla do mene, v obliki naročenega paketka.
S tem, ko sem si sposodila kreditno kartico za naročilo, in čakala kar 40 dni za vračilo res majhnega stroška, sem blokirala pretok energije.

Drugi vzrok blokade pa je bil v tem, da sem s svojo neučakanostjo in pričakovanjem prav tako blokirala pretok energije. Namreč, ko si kakšno stvar močno želimo, in je zadaj energija izsiljevanja, se ta stvar ne bo udejanjila. Pri tem deluje zakon privlačnosti ali tudi višja sila, ki nas podpira ob postavitvi želje ali namere ter njenemu udejanjanju. Težava pa nastane, ko to željo ali namero opremimo z neučakanostjo in nemirom in tako izsiljujemo njeno naravno manifestacijo.

Morda se na prvi pogled ne zdi s tem nič narobe, da se neke stvari ali dogodka v prihodnosti veselimo in ga pričakujemo in smo zato tudi neučakani. To drži, moramo pa biti previdni ,kakšne signale dajemo.  Ko nameravamo, je zelo pomembno, da imamo postavljeno jasno željo, ki mora biti okrepljena z osredotočenostjo in namero, prav tako pa mora priti iz srca. Ne sme biti postavljena iz materialnih vzgibov, danih s strani družbe, temveč mora biti naša lastna, srčna želja. Ki bo osrečila v prvi vrsti najprej nas in se ne bo v prvi meri osredotočila na zadostitev kriterijev, ki nam njih postavlja družba.


Naslednja nujna sestavina materializacije namere pa je za večino še najtežja. Odreči se moramo namreč vsem pričakovanjem, ki jih gojimo do te stvari ali dogodka in nameri dovoliti, da se zgodi. V kolikor smo seme posejali in zalili na pravi način, bo zraslo. V kolikor bomo rast zaradi naših pričakovanj pričeli izsiljevati s prekomernim gnojenjem in zalivanjem, bo odmrlo. Dovoliti nameri prosto pot, da se udejani brez našega posredovanja in pomoči (beri izsiljevanja) je nekaj najtežjega. Če poiščemo vzroke za takšna dejanja, jih gre iskati v nezaupanju, da se bo to, kar smo si zadali udejanjilo. Tako stalno popravljamo pot namere, ki pa jo žal samo kvarimo. Dokler se nam namera popolnoma ne poruši in ostanemo sami z velikim razočaranjem, ki nam ga je prineslo naše pričakovanje.  Nezaupanje povzroča odtok energije, ki jo namera potrebuje. V mojem primeru se je to kazalo tudi v tem, da nisem svojega dolga takoj poravnala.

Biti pri sebi oziroma prizemljen, srčno verjeti v postavljeno namero in zakrpati vse luknje, kjer odteka energija (morebitni dolgovi, strahovi, nezaupanje, pričakovanja …), so ključne sestavine za materializacijo naše namere. Prvi korak pa je, da izluščimo tisto pravo željo, ki ni pogojena iz zunanjega sveta.

VEČ VSEBIN: