Pri 77 letih je umrl režiser Michael Cimino

Režiser Michael Cimino, ki je režiral film nagrajen s petimi oskarji »Lovec na jelene« iz leta 1978, je v soboto umrl na svojem domu v Los Angelesu. Svet je zapustil v starosti 77 let.


Michael Cimino

Njegovo smrt je potrdil njegov odvetnik Eric Weissman, vzroka smrti pa ni navedel. Znano je le to, da so prijatelji poklicali policijo, potem ko niso uspeli stopiti v stik z njim. Cimino, ki je režiral enega najboljših Hollywoodskih filmov, se je z njim tudi zapisal v svetovno filmsko zgodovino. Film se ponaša s pestro igralsko zasedbo – Robert De Niro, Christoper Walken in John Savage so prijatelji, ki se povežejo preko veseljačenja in lova, nato pa jih pošljejo v Vietnam, kjer jih grozote vojne ločijo. V filmu ima prvič svojo večjo filmsko vlogo tudi danes ena najbolj cenjenih igralk Meryl Streep.

Ciminov naslednji film »Nebeška vrata« ni požel tolikšnega navdušenja, studiu je prinesel tudi precejšnjo izgubo, s tem pa je bila ogrožena njegova kariera.

Uspeha iz leta 1978 Cimino ni nikdar več ponovil. »Nihče ne živi, ne da bi delal napake,« je leta 2010 povedal za revijo Vanity Fair.


VEČ VSEBIN: