Prehlad ali gripo zatrite že v kali

Prehladi navadno minejo brez večjih zapletov, vendar jih ne podcenjujte, saj se lahko razvijejo v kaj resnejšega. Tudi gripa ni od muh, če vas dobi, boste za nekaj časa obležali, gre namreč za precej hudo bolezen. Ob prvem znamenju prehlada si pomagajte s kakšnim od naštetih sredstev, ki jih je priporočljivo imeti vselej pri roki.


Prehlad

Cink

V nedavni raziskavi bolniki, ki so vsaki dve uri polizali tableto cinka, ozdraveli štiri dni prej kot tisti v kontrolni skupini, ki tega niso storili. Vendar ne prekoračite dnevnega vnosa 150 mg, saj si boste s tem naredili več škode kot koristi. Izogibajte se tudi cinkovim tabletam, ki vsebujejo citronsko kislino, saj ta zmanjša učinkovitost mineralov.

Bezgov čaj

Žlico posušenih bezgovih betov poparite s skodelico vroče vode, pustite mešanico 10 minut, nato pa odcedite. Pijte štiri skodelice tako pripravljenega čaja na dan. Tudi bezgov sirup in bezgovo vino sta uspešna v boju s prehladom. Sezona bezga se bo kmalu začela, zato si le napravite zalogo bezgovih cvetov in veselo na delo.

Kanadski hidrastis

Če se vam zdi, da boste vsak čas zboleli, začnite uživati izvleček kanadskega hidrastisa, ki spodbuja imunski sistem in vsebuje sestavine, ki uničujejo viruse. Priporočljivo ga je uživati v kombinaciji z ameriškim slamnikom, ki prav tako krepi imunski sistem.


VEČ VSEBIN: