Preden zaspim …

Vsaka ženska ima svojo rutino opravkov preden zaspi. Nekatere pišejo dnevnik, druge se lepotičijo, tretje meditirajo, nekatere telovadijo in podobno. Kaj počnete ve?


Čiščenje obraza

Pomembno je, da si zvečer odstranite vsa ličila. Tudi, če se ne ličite, poskrbite za čiščenje obraza, saj se na njemu nabere veliko smoga in ostalih prašnih delcev. Uporabite tonik, vodo, gel za čiščenje, kremo in podobno. Za pravo osvežitev obraza hranite pripomočke za obrazno nego kar v hladilniku.

Pred spanjem

Urejanje las

Poznate zgodbo o punci, ki si je vsak dan stokrat počesala lase s krtačo? Nekaj resnice je v tej bajki. Pred spanjem se nujno počešite, saj boste tako z las odstranili nečistočo. S krtačo pa si naredite tudi blažjo masažo lasišča.

Večerja

Večerja naj bo lahka, sestavljena iz žitaric in zelenjave. Za poobedek si privoščite oreščke, saj sladkor zvečer škodi. Če brez sladkega res ne morete, si skuhajte malo mleka in vanj potopite žlico medu.


Trenutek zame

Po večerji se umirite. Ne popijte dodatne skodelice  kave, zamenjajte jo za čaj, ki vas bo popeljal v sladke sanje. Izognite se televiziji in računalniku, raje preberite dobro knjigo in se sprostite.

Negujte stopala

Če ste preživeli cel dan na nogah, si privoščite kopel za podplate. Namočite jih v mlačno vodo s kapljico eteričnega olja, na njih namažite malo kreme in se prepustite počasnim ritmom romantične glasbe.

Zgodaj v posteljo

Odpravite se spat malce bolj zgodaj. Poležavajte v postelji, saj tudi to šteje kot počitek. Premeljite v mislih dan, ki je za vami, in bodite hvaležni za vsak trenutek. Premišljujte o lepih stvareh in se napolnite s pozitivno energijo, ki vam bo dala nov zagon in odločnost.

VEČ VSEBIN: