Praznični stres

Prihajajo velikonočni prazniki, z njimi pa ogromno stresa. Kaj narediti, da se mu izognemo?


Kot osnovo za lepe praznike štejemo pripravljenost na praznike. Vzemite si čas in pretuhtajte, kaj boste skuhali, spekli, koga boste povabili na kateri dan in podobno. Ko imate teren pripravljen, pa se poglobite vase in sprostite. To vam bo prineslo mir in radost.

Praznični stres

Najdite si čas zase. Veliko druženje prinese poleg pozitivnih stvari tudi pomanjkanje časa zasebnosti ter veliko utrujenosti. Zase si vzemite pol ure zjutraj in pol ure zvečer. Tako boste začeli in končali dan bolj umirjeno.

Zavedajte se, da popolnost ne obstaja in da ne zmorete vsega sami. Dovolite drugim, da vam pomagajo. Tako bo delo minilo hitro in v bolj zabavni luči. Ne eksperimentirajte, ampak se držite starih receptov ter navad, tako si ne boste povečevali stresa.


Prazniki niso čas za reševanje sporov, zato na neprijetne situacije reagirajte mirno in ne poglejte pregloboko v kozarec, saj vam le-to pospeši utrip in dvigne temperament.

Spomnite se, da so prazniki znak veselja in radosti, zato se ne obremenjujte z nepotrebnimi zadevami, ampak zadihajte s svojimi bližnjimi, najejte se dobre hrane ter skupaj s temi elementi ustvarite čudovite spomine za celo življenje.

VEČ VSEBIN: