Pravi junak Benedict Cumberbatch

Benedict Cumberbatch je lani postal pravi super junak. Ko se je v Londonu peljal z Uberjem z ženo Sophie Hunter, nedaleč stran Baker Streeta, namišljenega doma Sherlocka Holmesa, ki ga igra na televiziji, je igralec, znan tudi po vlogah v Maščevalcih, Dr.Strangu in novi seriji Patrick Melrose, zagledal, kako je bil napaden dostavljavec hrane na kolesu.


Benedict Cumberbatch

Šofer Uberja je medijem razkril, da je Cumberbatch skočil iz avta in rešil moškega. Po besedah  predstavnikov Metropolitanske policije se je rop zgodil novembra lani. »To sem storil zaradi…no, moral sem,« je bil skromen Britanec.

Štirje napadalci

Voznik Uberja Manual Dias je bil bolj zgovoren. Zakonca je peljal v nek klub in igralca sprva sploh ni prepoznal,. Potem so zagledali štiri moške, ki so porivali dostavljavca sem ter tja, nakar je Cumberbatch skočil ven, stekel tja in moške povlekel stran.

»Obrnili so se proti njemu in zdelo se je, da se bodo stvari še poslabšale, zato sem se pridružil še jaz,« pojasnjuje Dias. »Stal je tam in ukazal moškim: Pustite ga pri miru, je vpil. Šele takrat sem ga prepoznal, Enega tipa sem držal jaz, drugega pa on. Zdelo se je, da natanko ve, kaj dela. Bil je zelo pogumen. Odkrito rečeno, je on opravil levji delež. Skušali so ga udariti, a se je branil in jih porinil stran. Ni bil ranjen. Potem mislim, da so ga tudi oni prepoznali in zbežali. Kolesarja je povprašal, kako je in ko mu je odgovoril, da dobro, ga je Benedict samo objel, Kolesar je imel res srečo. Benedict je super junak.  Bil je zelo pogumen in nesebičen. Če se ne bi ustavili, bi bil kolesar lahko hudo ranjen.«


Brez zdravniške pomoči

Policisti so povedali, da je eden od napadalcev skušal pograbiti žrtvino kolo in da so moškega udarili v obraz, glavo, najprej s pestmi in potem s čelado, Hospitalizacije ni bila potrebna, nič ni bilo ukradenega in nikogar niso aretirali.

»Hvala Benedictu Cumberbatchu za vaše pogumno dejanje,« je podjetje za dostavo hrane Deliveroo zapisalo v izjavi na Twitterju. »Dostavljavci so naši junaki. Njihova varnost je naša prioriteta in vsakršno nasilje nad njimi ni sprejemljivo. Zato v imenu vseh pri Deliveroo: hvala vam.«

VEČ VSEBIN: