Pospravimo stanovanje v nekaj minutah

Panika! Prihajajo nenapovedani obiski? Vaše stanovanje pa je videti, kot da je vanj padla bomba? Vdihnite, izdihnite in se lotite dela. Kako?


Sprehodite se skozi stanovanju. Najprej z vseh površin pospravite vso nepotrebno šaro. Naj bo to košarica, torbica, pekač za tople sendviče, grelec vode, igrače, čevlje, jakne in podobno.

Pospravljanje stanovanja

Druga faza pospravljanja zahteva uporabe krpe, metle in smetišnice. Pobrišite prah z vseh vidnih površin. Sem spadajo omarica za čevlje, kuhinjski pult, omarice, poličke, kuhinjsko mizo, klubsko mizico, regal, omarice v kopalnici, pralni stroj, ogledalo. Umivalnik umijte kar z vodo in malo čistila ter pobrišite. Ne pozabite na stranišče, ki ga nujno razkužite ter pobrišite. Dvignite tudi pokrov, saj se lahko na potrebo odpravi tudi moški del obiskov. Ko uredite zgoraj naštete zadeve, na hitro pometite stanovanje. Bodite pozorni na vidne kote, saj se tam nabira največ prahu, las in drugih nepotrebnih delcev.

V tretji fazi se posvetite ličnim detajlom. Zamenjajte brisačo za roke v kopalnici, na vidno mesto postavite dodatno rolico straniščnega papirja, preverite kozarce in podstavke za njih, pospravite blazine na kavču, zamenjajte prt, uredite sedeže.


Stanovanje je videti kot iz škatlice, zato si morate nadeti le še sveža oblačila in prijazen nasmešek.

VEČ VSEBIN: