Poskrbite za svoj avtomobil tudi pozimi

Za vašega jeklenega konjička obstaja kar nekaj trikov kako zanj poskrbite tudi pozimi, tudi če vas je ujela nepripravljene. Pazite le, da nanj ne zlivate vroče vode, ker lahko počijo šipe, če nimate strgala za led lahko uporabite kar kakšno staro kartico, ostale trike pa si preberite v naslednjih vrsticah.


Avto pozimi

Očistite sneg iz vašega avtomobila

Imejte v avtomobilskem prtljažniku plastenko s pršilnikom, napolnjeno s sredstvom za čiščenje vetrobranskih stekel. Uporabite jo za čiščenje avta, pozimi vanjo vmešajte pol čajne žličke sredstva proti zmrzovanju in lahko boste poškropili po zaledenelih šipah vašega konjička, da boste stalili led.

Preprečite zamrznjene ključavnice

Na nenavaden način preprečite, da vaša ključavnica na avtu zamrzne, in sicer uporabite magnete za pritrjevanje sporočil na hladilnik. Čez noč jih dajte na ključavnico in ta ponoči ne bo zamrznila. Lahko pa tudi z vžigalnikom segrejete ključ, če seveda avto še odpirate na tak način.

Zavarujte avtomobilske šipe pred ledom

Če imate pozimi avto na prostem, lahko povsem preprosto očistite nastajanje ledu na šipah tako, da zunanjo stran šip premažete ali poškropite z mešanico treh delov belega kisa in enega dela vode. Takšna obdelava zadostuje za kar nekaj tednov. Lahko pa šipe namažete tudi s peno za britje, ki ima nekaj podobnih učinkovin, kot sredstvo za odmrzovanje.


Brisalci

Poskrbite tudi za brisalce, da se ne bodo primrznili na vašo šipo. Idealna rešitev za to je, da na vsakega nataknete eno nogavico.

VEČ VSEBIN: