Poškodovali Trumpovo zvezdo na pločniku slavnih

Zvezdo na pločniku slavnih v Los Angelesu, ki je pripadala ameriškemu republikanskemu predsedniškemu kandidatu Donaldu Trumpu, je v sredo s krampom in kladivom poškodoval neki moški.


Donald Trump

Dejanje je lokalnim medijem že priznal James Lambert Otis, ki trdi, da je s pločnika želel odstraniti celotno Trumpovo zvezdo, ki bi jo nato prodal na dražbi. Izkupiček bi kot nekakšno odškodnino namenil ženskam, ki trdijo, da so bile žrtve Trumpovega spolnega nadlegovanja. Kljub naporom pa moškemu ni uspelo razbiti kamnite plošče, v kateri je vgrajena zvezda.
»Ni me strah, niti zapora niti Trumpa,« je povedal Otis. Dodal je, da je bil že vsaj 20-krat aretiran zaradi različnih oblik protestiranja. Trump je zvezdo dobil leta 2007 za televizijsko oddajo Vajenec (The Apprentice), v kateri so sodelujoči tekmovali za mesto pripravnika v njegovi družbi.

Trumpova zvezda na pločniku slavnih se je na naslovnicah časopisov znašla že julija letos, ko jo je lokalni ulični umetnik zazidal z zidom, na vrhu katerega je bila bodeča žica. Trump je med svojo predsedniško kampanjo namreč večkrat naznanil, da bi v primeru zmage postavil zid med Mehiko in ZDA, s čimer je precej razburkal javnost.
Lani so na Trumpovo zvezdo zmetali iztrebke, v zadnjem obdobju pa so nanjo narisali tudi svastiko in simbol za tišino.

VEČ VSEBIN: