Začinite svoje kosilo s poprovimi sardinami.
Potrebujete:
- 8 svežih sardin, čim večjih
- 1 žlica mešanih poprovih zrn
- 1 strok česna
- 2 bio limoni
- sol
- 3 žlice oljčnega olja
- rožmarin
Priprava:
Pečico segrejte na najvišjo temperaturo. Očistite in oplaknite sardine. V možnarju zdrobite poprova zrna in jih stresite v skledico. Narežite koper. Olupite in zmečkajte česen. Koper in česen dodajte popru. Skrbno operite limoni in naribajte lupino. Lupino dodajte popru. Poprovi mešanici dodajte sol in malo olja. Notranjost sardin premažite z rožmarinom (ali dajte v ribo rožmarinovo vejico, če jo imate). Zunanjost premažite s poprovo mešanico. Marinirajte 10 minut. Ribe položite v pečico na rešetko in pecite 2–3 minute. Ko so pečene, jih položite na krožnik in prelijte s preostankom poprove mešanice.
VEČ VSEBIN: