Popolna telesa niso vedno popolna

Če spremljate družabna omrežja ali pa revije in medije, na vsakem koraku zagotovo vidite napeta telesa brez grama maščobe. Na priljubljenem omrežju Instagram ljudje vsakodnevno objavljajo slike iz telovadnic, slike svojih obedov in izklesanih teles. Nekaj časa nazaj je po spletu zaokrožila nenavadna slika, ki jo je objavila Anna Victoria in pripisala zanimivo sporočilo.


Anna Victoria

Resničnim ljudem, tudi tistim, ki ure in ure preživijo v telovadnici, se ne glede na izoblikovanost in velikost mišic pojavijo gube na trebuhu, ko se usedejo. To je kožni pregib in malo maščobe in ni prekomerna teža, vendar normalen pojav, četudi zaradi pogostosti obdelovanja slik v raznih programih redko viden.

»Obstajata dva razloga, da želim to deliti z vami, drage dame: eden od razlogov je ta, da želim, da veste, da se odvečnih kožnih gub na trebuhu ne potrebujete sramovati, drugi pa je ta, da sem se pred časom zaradi teh gub tudi sama sramovala, ker me je v to prisilila družba v kateri živimo,« je pojasnila Anna v svoji objavi.

Žensko telo ima že samo po sebi več maščob kot moško in če želite čisto raven trebuh, ne smete imeti niti grama maščobe, kar pa ni zdravo. Maščobe so potrebne za telo, ker jih telo porabi za energijo in gorivo. Brez maščob se nekateri vitamini tudi ne morejo absorbirati v telo in maščobe imajo pomembno vlogo pri uravnavanju telesne temperature in uravnavanju hormonov.


»Vaš trebuh ne potrebuje biti čisto raven, da se boste imeli radi, kajti ljubezen do sebe ni pogojena z ravnim trebuhom, ampak s spoštovanjem do sebe, to pa mora izvirati iz samozavesti. Če se zaradi enega samega zavitka sala na trebuhu nimate radi, čeprav skrbite za svoje telo, morate o tem razmisliti, saj si vsak zasluži ljubezen. Z intenzivno telovadbo ne prihaja samo do telesnih sprememb, pač pa tudi do notranjih, saj potrebujete veliko volje in samodiscipline in ta moč je notranja lepota, ki jo je mogoče čutiti,« je dodala na koncu.

Imejte torej cilje, telovadite, jejte zdravo in nikoli ne nehajte ljubiti sebe.

VEČ VSEBIN: