Za malico si lahko pripravimo obložene popečene kruhke.
Sestavine:
- 6–8 majhnih paradižnikov
- 12 posušenih paradižnikov v olju
- 3 žlice ekstra deviškega olivnega olja
- 1 žlica balzamičnega kisa
- sol in črni poper
- 1 štruca francoskega kruha
- 4–5 žlic rdečega pesta ali 2 žlici zrnate gorčice
- 175 g mehkega kozjega sira
Priprava:
Pečico segrejte na najvišjo temperaturo. Sveže paradižnike narežite na tanke kolobarje in jih razdelite na 4 krožnike. Posušene paradižnike odcedite, narežite na tanke rezine in jih potresite čez sveže. Paradižnike pokapajte z oljem in kisom ter solite po okusu. Francosko štruco narežite na 12 rezin. Reze naredite nekoliko postrani. Kosi naj bodo debeli približno 2 centimetra. Rezine premažite z rdečim pestom ali gorčico. Nanje naložite žlico kozjega sira in popoprajte. Obložene rezine pecite 1–2 minuti. Naložite opečene kruhke na paradižnike in postrezite.
VEČ VSEBIN: