Ponovno skupaj po razpadu zveze?

Vaše razmerje se je končalo in vi ste ravnokar ugotovili, da to še zdaleč ni konec. Šele ob razpadu zveze se morate soočiti z bolečino, ki vam jo je ta konec povzročil. Razdelati morate svoje občutke, da se boste lažje premaknili naprej v svojem življenju. Ne skočite takoj v novo razmerje, raje si vzemite nekaj mesecev sami zase in vse skupaj lepo premislite in sprejmite, kar se vam je zgodilo.


Ponovno skupaj z bivšim partnerjem

Ker se ljudje ne znamo spopadati z razpadi razmerij, jih po nekaterih ocenah kar 63 % tako moških kot žensk starih od 25 do 35 želi skočiti nazaj v zvezo, ki je sicer razpadla. Ponavadi to ni zaradi ljubezni in naklonjenosti, ki bi jo še vedno čutili do bivšega partnerja, ampak zato, ker so se navadili na rutino, ki je bila del vsakdana.

Včasih pa vseeno ugotovimo, da imamo nekoga radi in se želimo potruditi za skupno srečo.

Na kaj je potrebno biti pozoren, če želite ponovno biti v zvezi z bivšim partnerjem?

  1. Razmišljajte o svojem delu krivde

Ne krivite samo svojega partnerja za razpad zveze in se osredotočite na svoja dejanja. Sposobni morate biti prepoznati svoje pomanjkljivosti, saj vam bo ravno to znanje preprečilo ponovitev napak v prihodnosti in v novem razmerju.


  1. Prevzemite odgovornost za svoj del v odnosu

Ne glede na to, ali ste s partnerjem v stiku ali ne, pošljite mu sporočilo, ko boste dokončno razmislili o tem. To ne bo opravičilo vašega morebitnega grdega vedenja do partnerja v preteklosti, jim boste pa poslali pomembno sporočilo, da veste, kako ste jih prizadeli in kako se ob tem počutijo in kako lahko to negativno vpliva na celoten odnos. Delajte na sebi in se izogibajte takšnim vzorcem.

  1. Ne imejte pričakovanj in dajte bivšemu partnerju prostor

Bodite potrpežljivi in ne imejte nikakršnih pričakovanj. Ko boste partnerju dali dovolj prostora, se bodo morda odprle nove možnosti, ni pa nujno. Pritisk namreč nikomur ne dene dobro.

  1. Delajte na odnosu že prej in ne šele po koncu razmerja

Ljudje so se včasih pripravljeni potruditi šele, ko se zavejo, da lahko nekoga, ki ga imajo radi, izgubijo. Takrat ljudje čudežno razumejo, da so partnerja prizadeli. Morda res sprevidijo ali pa razumejo samo zato, ker jih je strah, da bodo ostali sami. Resnica pa je samo ena – kaj nekoga moti, onesrečuje in osrečuje je treba odkrivati v zvezi, saj bo le tako ta dolga in polna ljubezni.

VEČ VSEBIN: