Pohodništvo krepi telo in duha

Biti v naravi in spoznavati njeno mogočnost, floro in favno, ki se z vse večjim vzpenjanjem spreminjata, je posebne vrste doživetje. To je doživetje, kjer se krepi vaša fizična kondicija, pa tudi psihična, ki ji botruje vztrajnost.


Pohodništvo je del naše tradicije že več tisočletij. Je brezplačno in edinstveno doživetje, ki nas napolni z življenjsko energijo. Pohodništvo je meditacija, ki nam zbistri misli ter okrepi telo in duha. Če vas še nismo prepričali, si preberite, zakaj v gore in hribe?

Pohodništvo

Večja telesna zmogljivost

Bolj kot hodimo v hribe in višje, kot se vzpnemo, v boljši telesni kondiciji smo in naše telo je bolj okrepljeno. Pohodništvo nam pomaga pokuriti veliko kalorij, precej več kot hoja po ravnem, hkrati pa si krepimo ravnotežje in posamezne sklope mišic. Redno pohodništvo nam zagotavlja dobro počutje ter telo, ki si ga želimo.

Večja ustvarjalnost

Če želimo biti ustvarjalni, pa naj bo to v umetniškem smislu ali zgolj pri kakšnem projektu v službi ali na kakšnem drugem področju v življenju, ne pijmo kave, ampak se odpravimo na sprehod. Se spomnite, kako naj bi že Sokrat med pohajkovanjem obstal in se zamislil? Še študije so pokazale, da lahko preživljanje našega časa v naravi poveča naše spretnosti za reševanje problemov in pozornost za celih 50 %. Interakcija z materjo naravo, stran od moderne tehnologije vsekakor nudi užitek posebne vrste.


Meditacija

Pohodništvo je neke vrste meditacija in lahko izboljša naše psihične težave, kot so stres, anksioznost in depresija. Poleg tega si uredimo misli, z doseganjem cilja (vrha gore, hriba) pa se krepita tudi naša vztrajnost in volja, ki sta na koncu poplačani s čudovitim razgledom.

Če vas nismo prepričali, malce pobrskajte po spletu, si izberite hrib in se sami prepričajte, kako blagodejno bo vzpon na bližnji hrib vplival na vas. Takšni izleti so nekaj najbolj dragocenega, kar lahko doživite v svojem življenju. Izberite le hrib, ki je primeren vašim zmogljivostim in ciljem ter se odpravite. Zagotovo boste uživali.

VEČ VSEBIN: