Pasti podaljševanja trepalnic

Podaljševanje trepalnic je lahko nevarno, zato se prepričajte o kakovosti storitve v izbranem kozmetičnem salonu.


Podaljševanje trepalnic

Trepalnice varujejo vaše oči

Bliža se praznični čas, ko se ženske še posebej rade uredimo in polepšamo. Tudi praznično ličenje je po navadi bolj drzno in marsikatera se odloči za umetne trepalnice. Goste in dolge trepalnice lahko vaše oči res naredijo še bolj privlačne in glamurozne, a če vam jih ni podarila narava, se pred odločitvijo za podaljševanje trepalnic seznanite z morebitnimi škodljivimi učinki. Trepalnice imajo namreč pomembno funkcijo, saj oči ščitijo pred prahom, umazanijo in ostalimi nevarnostmi, ki bi lahko ogrozile vid.

Nekatera lepila vsebujejo škodljiv formaldehid

Podaljševanje trepalnic je postopek, kjer vam posamezne sintetične dlačice lepijo na vaše naravne trepalnice. V nekaterih lepih za podaljševanje trepalnic uporabljajo formaldehid. Formaldehid je brezbarven plin, ki je strupen in rakotvoren. Draži kožo, oči in sluznico dihal. Formaldehid je že sam po sebi škodljiv za zdravje, nanj je veliko ljudi alergičnih, pa tega sploh ne vedo. Prepričajte se torej, da lepilo, ki ga uporabljajo za podaljševanje trepalnic v vašem izbranem salonu, ne vsebuje te nevarne sestavine.

Možnost poškodbe roženice

Vaše oči so pri takšnem postopku izpostavljene kemikalijam, kar lahko privede do infekcij, draženja in alergije, ki lahko poškodujejo roženico.


Trepalnice lahko tudi izgubite

Nevarnost pri podaljševanju trepalnic niso le agresivna in strupena lepila, ampak tudi preobremenitev trepalnic. Trepalnice se namreč vseskozi obnavljajo, če so umetne trepalnice, ki jih prilepijo nanje pretežke, lahko poškodujejo lasni mešiček, zato se lahko njihova rast upočasni ali celo ustavi. Ko se odločite za podaljševanje trepalnic se torej zelo dobro pozanimajte o strokovnosti osebja v izbranem salonu, saj ima izguba ali poškodba trepalnic hude posledice za zdravje vaših oči.

VEČ VSEBIN: