Merkur in njegov vpliv na naše življenje

Ko nastopi retrogradni Merkur marsikje po svetu poročajo o raznih težavah z elektronskimi napravami in telekomunikacijami. Brez skrbi, to ni konec sveta, to je vpliv planeta Merkurja.


Trikrat, včasih tudi štirikrat na leto, se Merkur giblje retrogradno – navidezno se ustavi in se začne vrteti v nasprotno smer. Ta cikel traja okoli tri tedne. Tehnično gledano se ne ustavi, niti ne upočasni, a ker ima vsak planet svojo frekvenco kroženja okoli Sonca na Zemlji, to opazimo kot tako. Merkur se ˝ustavi in obrne˝ ko doseže maksimalno odsončje 28° in začne svojo pot nazaj do 18,5°. Vpliv tega gibanja pa čutimo tudi na Zemlji.

Merkur

Merkur vpliva na komunikacijo, prilagodljivost, miselnost, variabilnost, zato njegovo vzvratno gibanje povzroči nemalo težav. Vaša psihična moč in prilagodljivost sta tedaj na preizkušnji. Merkur nadzira dojemanje in interpretacijo informacij, ki jih dobimo iz našega okolja ter povezovanje teh informacij z njim. Govorna komunikacija, pogajanje, prodaja, poslušanje, pogodbe, potovanja, pošta in podobno spada pod Merkurjevo okrilje, zato previdnost v teh treh tednih ne bo odveč. Tudi razne spremembe, splošna zmešnjava in zamude niso v tem času nič nenavadnega, neredke so težave z elektronskim komuniciranjem, več je tudi nesreč, okvar, včasih se vse skupaj zdi kot kaotično stanje. Njegovo ˝počasno˝ stanje prav tako vpliva na sprejemanje odločitev, zato raje počakajte z raznimi podpisovanji pogodb in večjimi življenjskimi odločitvami. Odsvetujemo tudi nakup ali popravilo razne elektronske opreme ali avtomobila, motorja in podobnega – ne bo trajno, kvarilo se bo ali pa bo že ob nakupu pokvarjeno.

Čeprav je videti kot da se svet podira, je to faza ˝prevetritve˝. Posvetite se sebi, vzemite si čas zase. Čas, ko je Merkur v retrogradni fazi, je namenjen predvsem raznim reorganizacijam, prenovam, preoblikovanju, premisleku, … Poiščite nasvet, preverite in zaključite svoje načrte, analizirajte pretekle dogodke. Na stvari boste gledali z drugačnimi očmi, v tem času tudi lahko zaključite kak projekt, ki že nekaj časa stoji. Kot bi šli nazaj in pridobili čas! Tudi načrti naj bodo kratkoročni in fleksibilni, da boste pripravljeni na karkoli. Najbolj se obnese, če si pustite odprte možnosti, se prepustite toku dogodkov in se odločate sproti in po občutku.


VEČ VSEBIN: