Ohrovtov pesto z orehi za popestritev katerekoli jedi

Pesto – začimbna omaka, ki jo zagotovo pozna večina kulinaričnih navdušencev. Naravnost vsestranska je! Z njo lahko prelijete testenine, začinite vašo najljubšo solato ali pa jo uporabite kot premaz za slasten lososov file – z njo lahko počnete karkoli. Skrivnost dobrega pesta? Domačnost! V nadaljevanju vam tako ponujamo recept za izvrsten domač pesto, ki je okusen in zdrav.


pesto iz ohrovta in orehov

Potrebujete:

  • 8 ohrovtovih listov (pretlačenih),
  • 3 stroke česna,
  • 1/3 skodelice bazilike,
  • 2 pesti sesekljanih orehov,
  • 1/3 skodelice olivnega olja,
  • 1 žlico prehranskega kvasa,
  • 1 žličko grobo mlete morske soli.

Priprava:

  1. Vse sestavine razen olivnega olja zmešajte v mešalniku.
  2. V času mešanja sestavinam rahlo dolivajte olivno olje dokler ga ne porabite. Za tem mešajte še približno 30 sekund.
  3. Pesto shranite v steklenem kozarcu v hladilniku. Tam ga lahko hranite do 10 dni.