Kaj je permanentni make-up?

Vedno več žensk se odloča za permanentni make-up. O tem kaj to sploh je, kako poteka postopek in na kaj moramo biti pozorni, smo se pogovarjali smo se z Mirjam Poterbin, lastnico kozmetičnega salona Mirjam.


Permanentni makeup

Kaj sploh je permanentni make-up?
Globalno gre za vnos pigmentov v podkožje. Pigmenti se lahko v koži zadržijo za določen čas ali ostanejo stalno. Goldeneye metoda  vnašanja pigmentov temelji  na naravnem videzu naravnega  obraza. Kar pomeni, da se dodajajo obrobe in sence, ki nam dajo videz naravnega make-upa. Vaše osebne linije se poudarijo, majhne korekcije skrijejo napake, ki so moteče. Permanentni make-up se v osnovi ne uporablja za globalno vizualno spremembo.

Kakšna je bolečina pri posegu?
Vsak človek vibracije doživlja na svoj način. uporabljajo se zelo tanke igle, ki imajo posebno konico, ki omogoča dokaj neboleč postopek. S tem, da je sam postopek pigmentiranja zelo kratek.

Kako dolgo je permanentni make-up obstojen?
Obstojnost permanentnega make-upa je odvisna od tipa kože, tudi od izpostave UV žarkom, vendar v globalnem je njegova obstojnost nekaj let. S časom postaja pigmentacija vedno bolj bleda, do trenutka ko zbledi oz. izgubi svoj sijaj. Seveda obstaja možnost, da z leti obnovite obstoječi permanent ali pa v celoti naredite novega.


Mirjam Poterbin

Kakšne barve se uporabljajo?
Pigmenti Goldeneye so sestavljeni samo iz registriranih in dovoljenih substanc, ki so registrirane in opremljene s certifikati. Barve so posebne kakovosti in razvrščene po barvnem nivoju. S tem nam dajejo možnost, da naredimo dober permanent z dolgo obstoječim učinkov.
Barve, ki se uporabljajo pri samem postopku so lahko naravne ali sintetične … Sintetične barve so precej bolj obstojne kot naravne, vendar v našem salonu smo se odločili samo za uporabo naravnih pigmentov, ki so popolnoma varni in koži prijazni. Pri uporabi naravnih barv imamo precej manj nevšečnosti, kot pri sintetičnih.
Pri naravnih barvah se ne pojavljajo nikakršne alergije. V naśem salonu uporabljamo barve znamke Goldeeye, te barve so DERMATOLOŠKO STERILNO PAKIRANE ZA ENKRATNO UPORABO, to pomeni da za vsako stranko odpremo popolnoma novo barvo in jo po uporabi odvržemo, zaradi česar so te barve res sterilne za uporabo.(VSAKA JE OZNAČENA S LOT ŠTEVILKO), barve so tudi MIKROBIOLOŠKO TESTIRANE (LOT), alergolośko testirane, barve imajo tudi AVTORIZACIJO PRI EU MINISTRSTVO ZA ZDRAVJE. Naravne barve NE VSEBUJEJO NIKAKRŠNIH TEŽKIH KOVINSKIH DELOV, TESTIRANE SO NA NEVARNE AMINE(LOT), INTERDERMALNO TESTIRANE NA GENSKE SPREMEMBE. Vsaka barva ima svoj certificat.

Koliko časa traja tretma permanentnega makeupa?
Tretma traja okoli ene ure in pol. Pomembno je, da se ne mudi. Odvisno seveda tudi od predelov obraza, ki si jih izberemo.

Kako izgleda postopek trajnega ličenja?
Strokovnakinja se bo najprej individualno z vami pogovorila o vaših željah. Dvakrat bo razložila celoten postopek in nato z barvico narisala želeno. Obliko rišemo toliko časa, dokler ni stranka popolnoma zadovoljna.Barve seveda izberete skupaj.  Če ugotovi, da vsaj malo dvomite, vam postopka ne bo izvedla.

Ali grem lahko po postopku na morje?
Izpostavljanje soncu po postopku permanentnega makeupa ni priporočljivo,  V času po postopku se je potrebno približno 14 dni izogibati tudi solarijem in savnam oz. jih dobro zaščititi pred soncem, ker lahko barva hitreje zbledi


Ali potrebujem kakšno posebno nego po permanentnem makeupu?
Ne, posebna nega ni potrebna, predel si je potrebno mazati s hladilno, neinvazivno kremo, priporočamo Bepanthen.

Ali grem lahko naslednji dan v službo ali bom vidno zatekla?
Kakšnih posebnosti običajno ni. Predel po postopku je nabrekel, tudi naslednji dan zjutraj še malo, preko dneva pa nato  usahne.

Ali je postopek boleč?
Malo se seveda čuti zbadanje, vendar bolečina ni velika, tako da se brez težav zdrži.

VEČ VSEBIN: