Pečen piščanec z jabolki je lahko odlično družinsko kosilo.
Potrebujemo:
- 1 srednje velik piščanec, narezan na kose
- 1/2 žlice soli
- 1/4 žlice popra
- 1 bio zelenjavna kocka
- 1/2 skodelice boiling water
- 1/2 skodelice jabolčnega soka iz sokovnika
- 2 skodelici narezanega stročjega fižola
- 1 skodelica narezanih, olupljenih jabolk
Priprava:
Namažite meso po obeh straneh s soljo in poprom. Dajte piščanca v namaščen pekač. Pecite v vroči pečici (na 200 stopinjah), dokler ne porjavi, približno 20 minut. Znižajte temperaturo na 180 stopinj. Naredite juho iz zelenjavne kocke in jo skupaj z jabolčnim sokom prelijte po piščancu. Dodajte jabolka in stročji fižol. Pokrite s folijo in pecite še 10 minut.
VEČ VSEBIN: