Pečen piščanec z jabolki

Pečen piščanec z jabolki je lahko odlično družinsko kosilo.


Pečen piščanec z jabolki

Potrebujemo:

  • 1 srednje velik piščanec, narezan na kose
  • 1/2 žlice soli
  • 1/4 žlice popra
  • 1 bio zelenjavna kocka
  • 1/2 skodelice boiling water
  • 1/2 skodelice jabolčnega soka iz sokovnika
  • 2 skodelici narezanega stročjega fižola
  • 1 skodelica narezanih, olupljenih jabolk

Priprava:
Namažite meso po obeh straneh s soljo in poprom. Dajte piščanca v namaščen pekač. Pecite v vroči pečici (na 200 stopinjah), dokler ne porjavi, približno 20 minut. Znižajte temperaturo na 180 stopinj. Naredite juho iz zelenjavne kocke in jo skupaj z jabolčnim sokom prelijte po piščancu. Dodajte jabolka in stročji fižol. Pokrite s folijo in pecite še 10 minut.

*****************