Preprosta, hranljiva in okusna solata, primerna za malico ali večerjo. Včasih morda nimamo ideje, kako bi okusno združili v solati tudi večkrat prezrte redkvice, zato prav pride recept za kaj osvežilnega in lahkega in solata z redkvicami in grahom je kot nalašč za to. S svojim pekočim okusom nas redkvice lahko razveselijo in pogrejejo v tem zimskem času.
Sestavine:
- 500 g graha
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 žlice sesekljane sveže mete
- žlica svežega limoninega soka
- žlica belega balzamičnega kisa
- ½ žličke mešanice popra in naribane limonine lupinice
- ½ skodelice feta sira
- šopek redkvic
- polovica skodelice nadrobljenega feta sira
Najprej skuhamo grah. Če ste v naglici in na tesnem s časom, lahko uporabite tudi konzervo graha. Ko voda zavre, dodamo grah in kuhamo 2 minuti. Odstranimo ga s cedilom in ga položimo v skledo napolnjeno z ledom, da se ustavi proces kuhanja.
V manjši posodi naredimo preliv, tako da skupaj zmešamo olivno olje, limonin sok, kis in mešanico limonine lupinice ter popra.
Nazadnje zmešamo skupaj grah, redkvice, feto in meto, prelijemo s prelivom in postrežemo. Solato si lahko privoščimo tudi naslednji dan, le preliv in solato si zmešajte skupaj tik pred postrežbo.
VEČ VSEBIN: