Odvisnost od odnosov in 5 znakov, da ste v uničujočem odnosu

Vsi si želimo najti nekoga, ki ga bomo imeli radi in ki nam bo ljubezen vračal. V dvoje je lepše, pravijo, vendar pa se moramo zavedati, da je bolje, če smo sami, kot pa da vztrajamo v partnerskem odnosu, ki nas duši in uničuje. Prevečkrat se zgodi, da ljudje, ki niso za skupaj, vztrajajo v nekem odnosu, da le niso sami. Četudi se odnos konča, se takoj spustijo v novega in tako naprej. V tem primeru govorimo o odvisnosti od odnosov. Danes bomo z vami delili 5 opozorilnih znakov, da v vajinem odnosu ni vse v redu. Premislite, če veljajo tudi za vas, življenje je namreč prekratko, da bi ga zapravljali za tiste, ki si tega ne zaslužijo.


Slab odnos partnerstvo

1. O sebi nimate več dobrega mnenja?

Se komaj prepoznate? Se vam ne da več braniti pred partnerjevimi očitki? Vam daje občutek, da se vselej motite? Če ste na vprašanja odgovorili pritrdilno, ste verjetno že precej izčrpani. V zdravem razmerju vas partner ali partnerka podpira, upošteva vaše mnenje in vas spodbuja pri vaših življenjskih odločitvah. Kadar vas dolgo časa nekdo ponižuje, se lahko začnete počutiti slabo v svoji koži.

2. Ni komunikacije?

Včasih se zgodi, da se dva v čem ne strinjata, pri čemer nasprotna stran vztraja pri svojem do te mere, da o nečem niti noče več razpravljati. Če ste v zdravem razmerju, so vaši pogovori konstruktivni in medsebojno spoštljivi, težave pa rešujete sproti. Če pa komunikacije ni ali je enostranska, poleg tega pa vas partner sploh ne upošteva, dobro razmislite, če je res to tisto, česar si želite. Pogovor je v zdravem odnosu nujen!

3. Ste podlegli slabim navadam?

Problemi v partnerskem odnosu lahko privedejo do vrste slabih navad in posledično težav, od kajenja do pretiranega pitja alkohola. Če je odnos, v katerem ste se znašli, za vas stresen in ste zaradi tega depresivni in anksiozni, nikar ne posegajte po pomirjevalih, raje odpravite vzrok svojih težav.


4. Je vaš partner pretirano ljubosumen?

Sprva ste mislili, da gre za ljubezen. Vendar vas je namesto tega njegovo ali njeno ljubosumje odrezalo od vaših prijateljev, družine, pravzaprav od vseh, ki niso vaš partner. Gre za vrsto nadzora, ki nima nič skupnega z ljubeznijo, taki odnosi pa so izjemno nezdravi. Probleme imajo pravzaprav tisti, ki so pretirano ljubosumni in ne vi.

5. Vaši prijatelji in družina odnosa ne odobravajo?

Seveda morate pri izbiri partnerja slediti srcu, vendar pa dopustite možnost, da drugi vidijo nekaj, česar vi sami ne vidite. Če vam torej želijo kaj povedati, njihovega mnenja ne zavrnite kar a priori, temveč jih poslušajte. Na koncu pa se boste odločili seveda sami.

VEČ VSEBIN: