Običajne kretnje in njihov pomen

Dejstvo je, da imajo vse naše še tako majhne in neznatne kretnje svoj pomen, izdajajo namreč naše značajske lastnosti. Pozoren opazovalec, ki je hkrati tudi poznavalec, bi na podlagi naših kretenj lahko povedal marsikaj o nas. Danes vam bomo našteli nekaj značilnih kretenj, ki so povečini nezavedne in kaj pomenijo.


Kdor se s kazalcem na hitro dotakne nosu

Kretnja je značilna za človeka, ki se mora odločati ali svetovati o nečem pomembnem. Lahko kaže na razmišljujoč ali preudaren značaj, lahko pa je tudi znamenje plašnosti in neodločnosti.

Govorica telesa kretnje

Kdor si drgne tilnik na začetku lasišča

Človek, ki si med pogovorom z zamišljenim izrazom nenehno drgne tilnik, je najverjetneje plašen. Ta kretnja izdaja tesnobo in strah pred neuspehom, pa tudi željo po izogibu težavam.

Kdor si s kazalcem rahlja ovratnik

Človek, ki si s kazalcem nenehno rahlja ovratnik, nima trdnih moralnih načel. Sicer je samozavesten, a tudi nečimrn, za resničnost pa nima pravega občutka. Če to kretnjo med pogovorom večkrat ponavlja, je najverjetneje prepričan o svoji genialnosti, ki pa je svet okrog njega kar ne opazi.


Kdor si drgne roke

Drgnjenje rok je ena najbolj značilnih kretenj, izdaja pa notranji nemir. Človeku, ki si drgne roke, primanjkuje zaupanja vase in trdnosti pri svojih odločitvah.

VEČ VSEBIN: