Obesil se je Anthony Bourdain

Anthony Bourdain je bil zelo temačnega razpoloženja v dnevih pred samomorom, je njegov najboljši prijatelj in sopotnik na potovanjih povedal materi slavnega kuharja.


Anthony Bourdain

61-letni Anthony, ki je imel oddaje tudi na pri nas priljubljenem kanalu 24 Kitchen, se je obesil v sobi v hotelu Le Chambard v Kaysersbergu, vasi v francoski Alzaciji. Kot so povedali na tožilstvu, ni nobenega suma, da bi šlo za kakršenkoli zločin.

Vse na svetu

Anthony je potoval z najboljšim prijateljem, kuharjem Éricom Ripertom, je povedala njegova mama Gladys Bourdain. In čeprav ji je Eric povedal, v kakšnem stanju je bil, ni niti za hip pomislila, da si bo vzel življenje. »Imel je vse. Uspeh, kakršnega si sploh ni mogoče predstavljati. Več denarja, kot si ga je mogel želeti. Dejansko je zadnji človek na svetu, za katerega bi si mislila, da bo storil kaj takega.«

Anthony je v Franciji snemale epizodo oddaje Parts Unknown, neznani kraji. S prijateljem sta bila v ločenih sobah v hotelu Le Chambard in sta velikokrat skupaj večerja v restavraciji Winstub, je povedala natakarica Maxime Voinson. V četrtek, nekaj ur pred odkritjem njegovega trupla, se ni prikazal na večerji.


»Gospodu Ripertu se je to zdelo čudno,« je povedala. »Vsem se nam je zdelo čudno. Gospod Bourdain je poznal glavnega kuharja, gospoda Nastija, poznal je kuhinjo. Morda je šel jest kam drugam ali kaj drugega, smo si rekli. Nismo se veliko ukvarjali s tem.«

Vedno prijazen

V petek zjutraj pa ni prišel na zajtrk. »Prijatelj ga je kar čakal in čakal pri zajtrku,« je še povedala natakarica. Skušal ga je priklicati po telefonu, nato pa sta z receptorjem šla v njegovo sobo, kjer sta ga našla obešenega v kopalnici. Hotelsko osebje je poklicalo lokalne žandarje, ki so hitro prišli na prizorišče in zapečatili sobo. Truplo so skozi stranski vhod odpeljali v mrtvašnico v bližnje mesto Colmar.

V dnevih pred smrtjo so se njegovi sodelavci in hotelsko osebje, ki ga je spoznal na potovanju, velikokrat skupaj fotografirali.

Štiri dni pred smrtjo je obedoval v restavraciji kuharja Juliena Schroederja v Colmarju.  »Vedno je bil zelo sproščen in prijazen,« je povedal  Schroeder. »Nikomur se ni niti sanjalo, da ima težave. Vsa ekipa je bila zelo prijazna. Zelo smo bili presenečeni, ki smo izvedeli novico.«


VEČ VSEBIN: