Nutellina torta v desetih minutah

V sezoni piknikov je pomembna hitra priprava sladic in praktičnost uživanja le-te. Zato smo se odločili nanizati nekaj receptov, ki vas bodo napolnili s svežimi idejami, kaj postreči na piknikih letošnje poletje.


Tokratni recept je pravi zadetek v polno, saj vsi obožujemo lešnikov namaz Nutella, priprava torte pa je izjemno enostavna in tudi hitra. Pravzaprav potrebujete le tri sestavine. To so dotični namaz, jajca in sadje. Če sadja nimate doma, ne skrbite, saj je torta tudi brez sadja odlična in dovolj sočna.

Nutellina torta

Kako pripravimo Nutellino totro?

Pet jajc razžvrkljajte z mešalnikom. Če imate čas in voljo, lahko naredite najprej sneg in rumenjake zmešajte posebej. Pomembno je, da so jajca zelo penasta in rahla, saj bo tako Nutellina torta bolj puhasta. Ko zmešamo obe penasti snovi, ji dodamo Nutello.

Tristo gramov namaza grejemo pol minute v mikrovalovni pečici, da se malce stopi in jo ročno vmešamo v jajca. Mešanico pečemo v pečici približno deset minut, nato pecivu dodamo narezano sadje kot so jagode, banane, jabolka, češnje, maline. Kot smo omenili, če sadja nimate, ne skrbite, saj je torta tudi brez njega odličnega okusa.


Vse skupaj pecite dvajset minut na 180 stopinj.

Postrezite jo hladno. Ohlajeni torti lahko dodamo stepeno smetano ali sladoled. Če imate doma majhne keramične lončke, lahko maso za torto pečete tudi v teh, saj bo uživanje torte še bolj enostavno. Torta bo tako videti kot »mafin« ali »cupcake« v posodici.

Recept je zelo osnoven in iz tega osnovnega modela lahko kulinarično ustvarjate v različne smeri. Morda pa se lotite peke dveh peciv, ki ju nato združite, vmes pa namažete smetano z aromo kave. Torti lahko dodate tudi različne posipe, nadeve in druge dodatke.

VEČ VSEBIN: