NINA IVANIČ: Nisem ves čas optimalna žena in mama

Z igralko Nino Ivanič o tem, da se v sebi počuti kot športni pobalin, da ima trpljenje vedno smisel in da nam ravno to vedno znova daje možnost za duhovno rast. Pravi, da se morajo otroci zavedati, da mama ni super mama in da imajo tudi mame svoje slabe dni: »Vsak se mora kdaj ustaviti in si vzeti čas zase, zato pa ne smeš imeti slabe vesti. Če bo mama vesela in zadovoljna, bo otrok od tega imel precej več, kot pa če se mama nenehno žrtvuje in postane živčna razvalina.« Trenutno je zelo zasedena, saj je razpeta med snemanji tretje sezone Usodnega vina, v Lutkovnem gledališču pa igra v mladinski dramski predstavi režiserja Marka Bulca Tajno društvo PGC, ki je zelo zanimiva, duhovita, gibalna in ogleda vredna predstava. Poleg tega pa se že pripravlja na študij nove predstave.


Nina Ivanič

V enem izmed intervjujev ste dejali, da življenje ni praznik. Enkrat si gor, enkrat si dol, največ pa narediš s tem, kako se odzivaš na stvari, življenje pa je takšno, kot je. Kdaj ste prišli do tega spoznanja?

Do tega spoznanja so me pripeljala leta ter seveda pozitivne in negativne življenjske izkušnje. V težkih trenutkih, ko sem trpela, sem k temu poskusila pristopati ne samo čustveno, ampak tudi racionalno. Sčasoma namreč vse mine. Tudi trpljenje ima smisel, čeprav ga v trpkih trenutkih morda ne vidimo, a je sestavni del življenja. Od življenja pričakovati, da boš ves čas srečen, je že od začetka obsojeno na propad in še večjo osebno stisko.

Vam to, da ste igralka, pomaga pri bolj umirjenem odzivanju v vsakdanjih situacijah?

Kot igralka sem notranje impulzivna, zato to ne pripomore k temu, da bi se odzivala mirneje. Pravzaprav je ravno obratno, na življenjske situacije bi se mirneje odzivala, če bi počela kaj drugega …

Več si preberite v reviji Naja >>


VEČ VSEBIN: