Nenavadna uporaba vodke

Vodka je bistveni del martinijev Jamesa Bonda in značilna za rusko kulturo. Vodko so v 15. stoletju pridelovali kot razkužilo in sredstvo proti bolečinam, šele kasneje so jo začeli uživati, kot žganje. Tokrat ne bomo pisali o zdravilnih učinkih vodke, ker jih seveda nima, ampak kako boste lahko porabili kakšno zalogo le te. Knjiga nenavadna uporaba vsakdanjih stvari nam predstavi uporabo različnih nenavadnih stvari, med drugim tudi vodke.


Vodka

Naredite si vanilijev ekstrakt

Vzemite posušen strok vanilje in ga razrežite po vsej dolžini. Postavite ga v steklen kozarec za vlaganje in prelijte s 150 ml vodke. Kozarec zaprite in hranite zaprtega 6 mesecev, občasno ga le pretresite. Mešanico precedite čez kavni filter ali gazo in ga podarite kot darilo vašim bližnjim, ki radi kuhajo.

Higienski premaz

Zobne ščetke, britvice, krtače za hišne ljubljenčke, glavniki ali karkoli drugega kar uporabljate večkrat in bi utegnilo prenesti klice s človeka na človeka, lahko namočite v vodki in tako preprečite možnost prenašanja teh klic.

Očistite steklo in nakit

Vodka je učinkovito čistilo nakita ali kristalnih draguljev. Tudi vašemu diamantnemu prstanu lahko povrnete lesk, če ga na hitro potopite v kozarec z vodko. Še očala si lahko očistite z robčkom namočenim v vodko, le ne poskušajte tega s kontaktnimi lečami.


Plevel

Sicer je zima, a nasvet si lahko zapomnite za vnaprej. Zmešajte 400 ml vode in 30 ml vodke in mešanico zlijte v plastenko s pršilnikom ter sredstvo uporabljajte za uničevanje plevela. Pršite po listih, ki so obsijani s soncem, saj bo alkohol s pomočjo sonca razgradil voskasto povrhnjico listov.

VEČ VSEBIN: