Nega zimskih čevljev po koncu sezone

Pomlad je tu in čas je, da poleg garderobe zamenjate tudi obutev. Težke jesenske in zimske čevlje bomo za nekaj časa pospravili, saj bomo v času, ki prihaja, nogam privoščili lahka poletna obuvala. Če želimo, da nas bodo zimski čevlji počakali ohranjeni in v dobrem stanju, pa jim, preden jih za nekaj časa pospravimo v škatle, namenimo vsaj malce čiščenja in nege.


zimski čevlji

Dobro jih očistite

Na čevljih se je gotovo nabralo kar nekaj umazanije, zato jih dobro očistite. Če je na njih kaj soli, to storite s kombinacijo vode in kisa, sicer pa za čiščenje uporabite ščetko, ki bo dosegla tudi skrite predene površine čevlja. Po grobem čiščenju uporabite še sredstvo, ki je namenjeno usnjeni obutvi.

Ustrezna zaščita

Čiščenje ni dovolj, čevlje je treba tudi ustrezno zaščititi, da bodo počakala in da usnje oziroma njihova površina ne bo razpokala.

Če opazite, da so čevlji poškodovani, jih poskusite popraviti. Poškodovane pete ali razpoke na podplatih je treba popraviti še pred prihodom nove sezone, da ob prvem snegu ne boste ugotovili, da čevljev za v sneg sploh nimate.


Uporabite časopisni papir

Preden čevlje pospravite, jih zaščitite z razpršilcem in jih napolnite s časopisnim papirjem, da bodo obdržali svojo obliko. Shranite jih skupaj, naj stojijo drug poleg drugega. Tiste še posebej občutljive pa dajte v posebno vrečo, da jih zaščitite pred prahom.

VEČ VSEBIN: