Nega kože pozimi: 6 koristnih nasvetov za lepo kožo

Nega kože pozimi na obrazu zahteva kar precej pozornosti. Zaradi vremena lahko namreč zelo hitro postane suha in razdražena. V skrajnih primerih lahko pride tudi do luščenja, pordelosti in celo bolečin. Podobno občutljive so tudi ustnice – zimski čas tako pogosto prinaša pravo razstavo razpokanih ustnic, ki niso najbolj privlačnega videza. Vse omenjene težave pa niso nekaj neizogibnega. Tudi v zimskim mesecih je lahko vaša koža na obrazu lepa, zdrava in sijoča!


Nega kože pozimi

Zmanjšajte pogostost umivanja oziroma čiščenja obraza

Nega kože pozimi naj vključuje tudi posebno pozornost že pri samem umivanju in vsakodnevni rutini. Redno čiščenje kože na obrazu je sicer zelo pomembno, a po drugi strani s tem ni dobro pretiravati. To velja še posebej za zimski čas, saj lahko prepogosto umivanje obraza poslabša vaše morebitne težave s suho kožo. Namesto čistilnega gela raje uporabite mleko za čiščenje obraza, kar bo prav tako zmanjšalo tveganje za pojav suhe kože.

Zmernost pri pilingih

Tudi pilinga v zimskih mesecih ni smiselno izvajati prepogosto, saj lahko pride do razdraženosti, a občasno morate vendarle odstraniti odmrle celice in omogočiti svoji koži, da zadiha. Priporočamo, da piling izvedete dvakrat na teden. Pri tem uporabljajte čim bolj blage kozmetične produkte, piling za obraz pa si lahko pripravite tudi sami.

Dobra vlažilna krema je vaša najboljša prijateljica

Če bi morali izbrati le en kozmetični produkt za zimski čas, bi bila to vsekakor kvalitetna vlažilna krema. Ta ni obvezna le za tiste, ki imate težave s suho kožo, ampak jo morate pozimi redno uporabljati tudi vsi, ki sicer nimate posebnih težav s kožo. Pri vlaženju kože si lahko pomagate tudi z olivnim ali mandljevim oljem.


Maske za obraz iz sestavin, ki jih najdete v kuhinji

Zakaj se ne bi po kvalitetno masko za nego suhe kože to zimo raje odpravili v kuhinjo kot v drogerijo? Tam lahko namreč najdete številna živila, ki jih je mogoče zelo enostavno spremeniti v izvrstno masko za obraz, ki bo navlažila vašo kožo. Ena od najboljših možnosti je zagotovo maska iz avokada. Postopek priprave je izjemno preprost. Potrebovali boste zrel avokado, ki ga dobro pretlačite in nato nanesite na obraz. Pustite učinkovati približno 15 minut. Nato sperite s toplo vodo in na obraz nanesite vlažilno kremo. Namesto avokada lahko uporabite tudi banano.

Nega kože pozimi zahteva tudi dovolj tekočine

Vlaženje kože ne poteka le na površini, z uporabo različnih kozmetičnih izdelkov, ampak je enako pomembno, da tudi v zimskih mesecih ne pozabite na zadostne količine tekočine, po možnosti vode oziroma nesladkanega čaja. Tako bo vaša koža navlažena »od znotraj«.

Uporabljajte kremo z UV-zaščito

V zimskem času pogosto pozabimo, da je lahko sonce prav tako izjemno nevarno za vašo kožo. Uporaba primerne zaščite je tako nujna, če ste daljši čas izpostavljeni sončnim žarkom, na primer med smučanjem. Ljudje, ki ne poskrbijo za UV-zaščito kože, se pogosto soočajo s prezgodnjim staranjem kože, poleg tega pa so precej bolj izpostavljeni tveganju za različne bolezni, med drugim seveda tudi za kožnega raka. Za brezskrbno uživanje v zimskih radostih si torej pravočasno omislite kvalitetno kremo za obraz z dovolj visokim SPF-jem oziroma zaščitnim faktorjem.

VEČ VSEBIN: