Ne zavrzite čajnih vrečk!

Čajne vrečke po uporabi navadno zavržemo, vendar vas bomo prepričali nasprotno. Vrečke črnega čaja namreč lahko uporabimo za marsikaj dobrega.


Osvežilec prostora

Nekaj uporabljenih črnega čaja odprite in vsebino raztresite po preprogi. Pustite stati 10 minut in temeljito posesajte. Čajni listi bodo vpili neprijetne vonjave in prijetno odišavili prostor.

Čajna vrečka

Za zlomljene nohte

Košček vrečke črnega čaja položimo čez zlomljen noht, čezenj pa nanesite prozoren lak za nohte ali utrjevalec. Košček čajne vrečke bo noht zlepil, antioksidanti črnega čaja v njej pa bodo celjenje nohta še pospešili. Pustite na nohtu toliko časa, da vrečka sama odpade.

Hrana za sobne rastline

V lonček rastline stresite dve do tri uporabljene vrečke črnega čaja. Ostanki bodo nahranili rastlino, voda pa bo počasneje izhlapevala.


Namesto balzama za ustnice

Razpokane ustnice se bodo hitro zacelile in zasijale, če boste nanje za 30 sekund položili vlažne vrečke črnega čaja. Antioksidanti v čaju pospešijo tvorjenje novih celic. Uporabite 2 do 3-krat tedensko.

Nega za kužkove tačke

Včasih se na kužkovih blaznicah tačk zaradi različnih vzrokov pojavijo razpoke. Položite nanje dvakrat dnevno po deset minut, mokre vrečke čaja in zacelile se bodo kot bi mignil.

VEČ VSEBIN: