Nasveti za vaš cvetlični vrtiček

Katere rožice bodo letos krasile vaš vrt? Že veste, kako ravnati z njimi?


Tudi v vrtičkanju obstajajo modne smernice, pa čeprav se to sliši povsem smešno. V članku si preberite, katere cvetlice naj po modnih zapovedih kraljujejo na vašem vrtu letošnje leto.

Cvetlični vrt

Letos si na cvetlični gredi omislite fuksije, bršljanke, hortenzije, vijolice. Fuksija je znamenje poletja in lahko jih najdemo v mnogih barvah ter oblikah. Prihajajo iz Amerike, odlično pa uspevajo tudi pri nas.

Pri vijolicah bodite pazljivi, saj tudi te potrebujejo veliko zalogo sonca. Vijolice bodo na vrtu zdržale do poletja. Hortezije ravno obratno od vijolic ne potrebujejo toliko sonca in je celo bolje, da jih posadite nekam, kjer je v najbolj vročih urah bolj senčen teren. Hortenizije nimajo toliko potrebe po vodi.


Letošnje zmagovalke med rožami so marjetice in ivanjščice. So znak dobre volje in nežnosti. Poseben vtis dajejo na vrtu kot tudi v vazi. Ne pozabite, da potrebujejo veliko vode in da je potrebno zemljo, v katero jih boste posejali najprej malo pognojiti. Posebno navdušeni smo nad grmastimi ivanjščicami, saj na vrt privabljajo ogromno metuljev. Njihov cvet vsebuje veliko nektarja, zato so male živalice navdušene nad njimi. Nam je všeč kontrast med temno zelenim močnim grmom in nežnimi roza cvetovi. Če boste med prsti pomečkali njene zelene liste, boste začutili čudovit vonj.

Vsekakor so rože odličen dodatek na vsakem vrtu in v vsakem stanovanju, vseeno pa smo mnenja, da jih je lepše videti v naravi kot na kuhinjski mizi.

VEČ VSEBIN: