Naše želje in načrti za novo leto

Vstopili smo v novo leto in obrnemo lahko nov list. Ponovno smo si postavili nove obljube, si zadali nove cilje ali pa kar obnovili želje prejšnjega leta, ki so ostale neuresničene in nedosežene.


Polni pričakovanja po novem in svežem željno pričakujemo spremembe, ki nas bodo popeljale v svet sreče, zadovoljstva in samouresničitve. Pričakujemo, da nas bo novo leto osrečilo in nam prineslo osebno izpolnitev. Žal to ne bo prišlo samo od sebe, kar tako, s pomočjo nove in sveže energije novega leta. Odgovornost za vse, kar se nam dogaja, je v nas. To pomeni, da si sami kreiramo lastno usodo, si sami na svojo življenjsko pot prikličemo dogodke in situacije, ki nam želijo pomagati in nas usmeriti na pot, ki nas vodi k ciljem in željam, ki smo si jih zadali. Velikokrat pozabimo na želje in obljube, ki smo si jih zadali, ali pa enostavno obupamo, zamahnemo z roko in se predamo lastni nemoči, ki nam ne dovoli osebne rasti. To, da si resnično zadamo, da bomo nekaj dosegli, nam velikokrat prinaša občutek ogroženosti, saj bomo z lastno akcijo morali zapustiti cono ugodja, ki jo poznamo do zadnjega kotička. V njej smo se lahko brez problema pritoževali, obupavali nad seboj, si govorili, da bo jutri že bolje in se tolažili za lastno neaktivnost, prepuščanje in osebne neuspehe ter padce.

Novoletne želje

Naj se letošnje želje in cilji uresničijo

S tem, ko si resnično zadamo, da bomo naredili spremembo, ki nas bo vodila k našemu cilju ali želji, pa pomeni preseganje prepuščanja, lenarjenja, pasive in neodločnosti. Pomeni akcijo, boj, osredotočenost ter predvsem zvestobo samemu sebi, da se tokrat ne bomo pustili na cedilu. Da tokrat ne bomo zamahnili z roko in si rekli, eh, saj ni tako pomembno, temveč, da bomo stopili iz lastne pasive, iz lastnega nezaupanja, se postavili na lastne noge ter pogumno in z dvignjeno glavo stopili v svet sprememb in se aktivno bojevali za svoje cilje in želje. Ne bomo več čakali, da se bodo spremembe zgodile same od sebe, da se bodo cilji dosegli samodejno ter da se bodo naše želje manifestirale kar tako. Mi smo tisti, ki dajemo energijo svojemu življenju in svoji prihodnosti. Samo mi.

Zaupajmo si

Spremembe vedno prinašajo negotovost in strah, saj se znajdemo na področju, ki ga še ne poznamo. Zato mora biti moč energije, ki jo usmerimo v našo željo ali cilj, neomajna. Vsak dan jo moramo podpirati z neomajno vero in gotovostjo, da se bo uresničila, da bomo cilj dosegli. Še bolje je, da si predstavljamo kot da smo ga že dosegli in željo kot da je že uresničena. To nam bo dalo še dodatne moči in zagona. Pot zagotovo ne bo lahka.


Da bomo udejanili, kar smo si zastavili, je nujna osebnostna sprememba, ki pa ponavadi ni lahka. Navkljub vsej odgovornosti in energiji, ki jo bomo dnevno namenjali, se zna zgoditi, da bomo naleteli na prepreke, ki jih bomo kdaj le stežka premostili. Jemljimo jih kot opozorila na naši poti, ki so tam z namenom, da nam pomagajo doseči, kar smo si zadali. Morebiti jih potrebujemo, da smo v naši gotovosti še bolj neomajni, ali pa so tam, da spoznamo ali uvidimo kakšno sporočilo naše poti, ki ga sicer ne bi zaznali. So del naše osebne rasti in naši zavezniki, čeprav jih v tistem trenutku dojemamo vse prej kot to.

Želim vam, da vse, kar ste si zadali za novo leto, prihaja iz vašega srca. Srečno in pogumno. 🙂

VEČ VSEBIN: