Naredite prostore bolj “domače”

Ste že kdaj vstopili v kakšno trgovino s pohištvom in se vam je kakšen del zdel tako prikupen, da bi kar v trgovini preživeli dan, le še par bližnjih bi poklicali ali pa bi odspali kitico na kakšnem ravno prav mehkem fotelju? Šalo na stran. Prostori v trgovinah so namenoma narejeni tako, da trgovci posledično tudi prodajo več. Gre za načrtovanje in skrbno upoštevanje človeških želja in psiholoških potreb. Gre za to, da ljudem ne ponudijo prostora in opreme, ampak dom in domačnost.


domačnost

Kako lahko tudi vi naredite svoje prostore bolj domačne?

Organizacija

Najbolj pomembna je organizacija, kar pomeni tudi če imate manjše prostore, jih lahko zelo lepo uredite. Neizkoriščen prostor uporabite kot shranjevanje (pod posteljo, na vrhu omare). Stvari pospravite v velike škatle, da boste vedeli kje imate kaj in jih odmaknite, da vam stvari ne bode »kradle prostora«. Znebite se nepotrebne navlake, s tem bo prostor takoj postal bolj prijeten.

Optične iluzije

Z ogledali, primernimi slikami in primernimi barvami lahko prostore optično povečate, da bodo videti večji. Pomembna je tudi razsvetlitev, tako da odgrnite zavese, kadar je le mogoče. Lahko položite tudi tapete. Take z navpični črtami bodo prostor povišale, z vodoravnimi pa ga naredile širšega.

Slike in rastline

Priljubljene slike in fotografije družine ali hišnih ljubljenčkov zagotovijo osebni pridih in občutek domačnosti ter obkroženosti z ljubeznijo. Tako boste vsak dan imeli spodbudo ob vaših dnevnih opravilih. Rastline se bodo prav tako lepo podale v vaš dom, le izberite pravo in skrbite zanjo s skrbnim zalivanjem.


Enostavno je najboljše. Če se boste držali tega pravila, boste težko zgrešili. Poskrbite da v vašem prostoru ne bo vsega preveč.

VEČ VSEBIN: