Naravno lajšanje luskavice in drugih kožnih bolezni

Luskavica je kožna bolezen, vzrok nastanka je neznan, dejstvo je le to, da se v določenih družinah pogosteje pojavlja. Pri luskavici se koža prehitro obnavlja, namesto 28 dni, ki ga celice potrebujejo, da pridejo na površje kože, se cikel zmanjša na samo 4 dni. Kadar luskavica zajame večje področje na telesu je potrebno nemudoma obiskati zdravnika, kadar pa gre za manjše obolele predele, si lahko pomagamo sami.


Luskavica

Kaj pomaga pri luskavici?

Najbolj pomembno pri kožnih težavah je, da si privoščite toplo kopel ali tuš, potem hitro mrzel tuš in na koncu telo namažete z ustreznimi mazili.

Sonce

Sončna svetloba zmanjšuje aktivnost kožnih celic, saj se na svetlobi njihova aktivnost zmanjša, posledično pa tudi vnetje. Umetna luč, kot je solarij, ne vsebuje enake svetlobe in tako ne izboljšuje bolezenskih znakov.

Kopeli

Ocetna kislina v kisu uničuje bakterije, saj naj bi mikroorganizmi poslabšali bolezenske simptome luskavice. Kis dodajte hladni vodni kopeli in koža vas bo manj srbela. Kopeli lahko dodate tudi ovseno moko, ki je odlična je proti srbenju, če jo fino zmleto dodamo v kopel. Kopeli lahko dodamo še skodelico mleka in dve žlici olivnega olja, ali sol ali sodo bikarbono. Izbire je veliko.


Po koncu kopeli

Po koncu kopeli se namažete z ustrezno kremo, ki je primerna za vašo kožo. Da povečate učinek, lahko predel ovijete s kuhinjsko folijo, vendar pazite, da ne za dlje časa. Od olj je zelo dobra izbira olje čajevca, ki mehča luske, vendar se uporablja le pri blažjih oblikah luskavice, saj pri težjih, lahko kožo draži.

VEČ VSEBIN: