Namigi za srečnejši in bolj zdrav vsakdan

Vsak od nas je svoj svet v malem in čisto vsak zase najbolje ve, kaj mu v določenem trenutku prija. Predvsem na področju prehrane se srečujemo s številnimi različnimi teorijami. Vsak zagovarja neko svojo zgodbo. Nekdo vam bo jajca predstavil kot popolno in najbolj zdravo živilo, spet nekdo drug vas bo pred njimi svaril, kot da gre za največji strup. In ob vsem tem ljudje ne vemo več, katero pot ubrati. Nekaj časa poskušamo ta način, spet nekaj časa drug način prehranjevanja, vendar pa ob vsem tem najbolj izgubljamo sebe. Ne vemo več, kaj nam prija, po katerih živilih se počutimo dobro ter imamo veliko energije. Ljudje smo različni in prav tako so različne tudi naše potrebe. Vendar pa obstajajo določene smernice, ki pa jih vendarle velja upoštevati – ne glede na to, kateremu načinu prehranjevanja sledite.


Zdravo življenje

Vaša prehrana naj bo čim bolj hranilno uravnotežena celota. Sadje, zelenjava, zdrave maščobe, kakovostni viri beljakovin – to naj bo temelj vaše prehrane.

Začnite dan z zelenim napitkom.Ta drobna sprememba lahko naredi veliko za vaše zdravje in dobro počutje. Začetek dneva z odličnim sadno-zelenjavnim smoothiejem je veliko boljši in veliko bolj zdrav kot pa tisti s skodelico kave. Že takoj boste opazili razliko. Jutranji zeleni smoothie vas bo oskrbel z obilico klorofila, alkaliziral vaše telo in vam dal obilico energije.

Kadar uživate živila živalskega izvora, se potrudite in resnično izberite ekološke izdelke.Obiščite lokalno kmetijo, vestno berite deklaracije na embalaži, izbirajte preverjene izdelke.


Privoščite si najboljšo hrano.Manj močno predelane hrane ko uživate, bolj srečna bodo vaša jetra in celotno telo. Poskrbite, da boste doma ves čas imeli dovolj svežih živil. Če imate doma zgolj nepredelana in zdrava živila, je to dolgoročno formula za uspeh. Tako boste tudi svojim otrokom postavili zdrave prehranjevalne navade – vedeli bodo, da doma ni nezdravih živil, zato po njih tudi hlepeli ne bodo. Otrokom lahko vedno pripravite bolj zdrave različice različnih slaščic – naj vaša domišljija in ustvarjalnost ne poznata meja.

Naj gibanje postane sestavni del vašega življenja.Ko se dodobra prepotite, tako odlično razstrupite svoje telo. Ni treba, da vsakič pretečete maratonsko razdaljo, sploh ne. Izberite si telesno dejavnost, v kateri boste najbolj uživali in ki bo najbolj dobro dela vašemu telesu. Pomembno je predvsem to, da je gibanje redno.

Ne zanemarjajte učinka globokega dihanja in vizualizacije.Naša življenja so danes zelo stresna, zato je še toliko bolj pomembno, da se znate ustaviti in samo dihati. Ni se vam treba ves čas samo gnati. Vzemite si čas, se ustavite in se sprostite. Tak obred je nujen za to, da ostanete povezani v tem trenutku.

Poskrbite, da boste uporabljali zgolj naravne in zdravju prijazne kozmetične izdelke.Izogibajte se izdelkom za nego in lepoto, ki so dobesedno preplavljeni s strupenimi snovmi. Enako velja tudi za čistilna sredstva. Obstaja veliko naravnih možnosti, kako učinkovito očistiti svoj dom ter nego svojega telesa – brez uporabe škodljivih sestavin.


Smejte se in bodite polni ljubezni. Vredno je.

Pocrkljajte se. Od časa od časa si morate privoščiti tudi kaj za svojo dušo. Če ste sladkosnedi, vam ponujamo odličen recept za božanske čokoladne pralineje.

Čokoladne kroglice z mandljevim maslom (za približno 16 kroglic)

Sestavine

  • ½ skodelice mandljevega masla
  • ¼ skodelice nesladkanega kakava v prahu
  • od 2 do 4 jušne žlice medu

Priprava


V posodi dobro zmešajte vse sestavine. Iz mase oblikujte kroglice. Lahko jih povaljate v kokosovi ali mandljevi moki. Kroglice za nekaj časa postavite v hladilnik ali kar v zamrzovalnik, da se dobro strdijo.

VEČ VSEBIN: