Izšla je nova NAJA, revija za ženske

Novembrska številka revije Naja, revije za ženske spet prinaša več posebnih in zanimivih tem. Svetovalka za odnose odgovarja na vprašanje, ali je mogoče združiti romantično ljubezen in partnerstvo. Veste, kaj sporočate s svojo govorico telesa in ali veste, kako se obleči za zmenek in kako za sestanek? Žirantka v šovu Gostilna Alma Mujezinović je v intervjuju spregovorila o ljubezni do moža in ljubezni do hrane ter dodala še dva svoja preizkušena recepta.Zvezda Iger lakote Jennifer Lawrence ima več skrivnosti – katere, preberite v Naji!


Ustvarjalka energijskih angelskih mandal Maja Paliska nam je zaupala svojo težko, a opogumljajočo življenjsko zgodbo. Obiskali smo tudi dve ženski v slovenski vojski in se pozanimali o tem poklicu z ženske strani. Strokovnjakinja za pilates je za vas predstavila 6 vaj za vitko ritko, ki jih izvajate doma, pozanimali pa smo se tudi, zakaj je joga dobra za otroke. Še več zanimivih tem preberite v sveži Naji!

Revija Naja - november 2015

Kaj sporočamo s svojo govorico telesa?

Ljudje se večino časa sporazumevamo neverbalno. To je še posebej očitno pri t. i. prvem vtisu, ki si ga ustvarimo v manj kot pol minute, ko prvič srečamo osebo. Pri drugih smo pogosto pozorni na njihov zunanji videz, držo telesa, ton glasu ali izraz na obrazu. Na podlagi tega si ustvarimo svoje mnenje, kot npr. »deluje zelo napeto«, »videti je zadržan«, »videti je, da se mu zelo mudi« … Večinoma prej verjamemo govorici telesa kot izrečenim besedam.

Alma Mujezinović: Moj vsakdan se vrti okoli hrane

Lepa manekenka, ki se je posvetila kulinariki in z možem Liorjem Sloveniji ponudila Odprto kuhno – kraj, kjer se je odlična ulična hrana. Tudi zato zdaj Almo Mujezinović širša javnost najbolj pozna kot žirantko v šovu Gostilna išče šefa, kjer tekmovalcem gleda pod prste. Zanimiva sogovornica nam je zaupala vse o tem, kako se je posvetila hrani, kako je spoznala moža Izraelca, kako skrbi za lepoto in kdo je njen favorit v šovu.


Ne želi se spremeniti!

Že nekaj časa je Jennifer Lawrence najbolj vroče ime, s katerim se ponaša ameriška filmska meka. Celo več kot to. Pri svojih 25-ih je letos zasedla prvo mesto Forbesove lestvice najbolje plačanih hollywoodskih igralk. Potem ni niti presenetljivo, da razmišlja o polovičnem delovnem času, v šali pa celo o upokojitvi. Po promociji filma Igre lakote: Upor, ki novembra pride tudi na naša velika platna, namerava posneti samo še film ali dva na leto in živeti malce bolj umirjeno življenje v svoji čisto prvi nepremičnini.

»Vsi mi govorijo, da sem najbogatejši človek, ki spi na kavču pri prijateljih. Ne vem, ali sem že pripravljena …

Joga za otroke – veščina za življenje

Joga že več kot 5000 let slovi kot izjemno uspešna veščina, ki koristno vpliva na zdravje in počutje. Njen namen je celostna združitev uma, telesa in duha. V zadnjem času pa številne študije vse bolj izpostavljajo tudi pozitivne učinke joge na otroke. Mnoge izobraževalno-vzgojne ustanove po svetu so jo zato že uvedle v sistem dela z otroki. O jogi za otroke smo se pogovarjali z mag. Majo Tanko Smolič, certificirano joga terapevtko, ki se je specializirala za vadbo joge z otroki.

Otroci so danes zaradi zahtev družbe in okolja vse bolj pod stresom. Različnim pritiskom so izpostavljeni v šoli, doma in med sovrstniki. Ti se kažejo na …


Ženske v slovenski vojski

Ženska onkraj puške

Minili so časi, ko so se poklici delili na moške in ženske in ko »prehodi« med njimi niso bili možni. Živimo v družbi, kjer morda sem ter tja sicer res zadiši po »tipičnosti« poklicev in zgražanju pri »prestopih«, a večinoma je današnja zahodna družba naklonjena ozračju enakih možnosti. Tako dostop do večine poklicev že davno več ni omejen, marveč družba spodbuja svobodno izbiro poklicev ne glede na spol. Pripadnice nežnejšega spola so danes prisotne v večini poklicnih sfer. Če si morda še pred nekaj sto leti družba ni mogla zamisliti ženske v gasilski opravi ali v policijski uniformi, je danes to vse mogoče. Če so v preteklosti nekatere poklice zaznamovale družbeno tipično moške komponente, kot so fizična (pre)moč, možatost, vztrajnost ipd., danes večina tovrstnih poklicev na široko odpira vrata tudi ženskam. Med takšnimi poklicnimi sferami je zagotovo tudi vojska. Naklonjenost do vključevanja žensk v vojaške vode pa je seveda občutna tudi v Sloveniji …

Vse nevidne sile vas podprejo, ko se odločite za spremembo

V pogovoru z Majo Palisko sem imela občutek, da sem odpotovala v dimenzije, kjer je tančica med zemeljskim svetom in svetom nevidnih energij povsem izginila. Zgodba, ki se bo odvila pred vami, vam bo pokazala, da »svetloba« obstaja in vsak jo lahko najde. Pripoveduje, kako se iz globin trpljenja in strahu za svoje življenje dvigniti v Ljubezen in svobodo.

Maja, že od nekdaj ste povezani z mističnim svetom nevidnih energij, ki so vam pomagale spremeniti življenje. A pred leti je bilo vaše življenje drugačno. Bi lahko rekli, da ste potovali od trpljenja do svobode?

Skozi leta sem se naučila, da je življenje vsekakor vredno zaupanja in da nas šepetajoča vodnica – naša duša, vedno usmerja po poti, ki je za nas prava. Ima pa moja zgodba kar nekaj precej bolečih poglavij in obdobji, ko sem že skoraj obupala. Zdelo se mi je, da sem povsem sama, nezaščitena in kot da sem kaznovana za neke pretekle grehe. Pa se je potem izkazalo, da je vse natančno tako, kot mora biti, in da naporna obdobja niso kazen, temveč učenja ali lekcije, ki, ko jih predelamo, prinašajo …


vaje

Šest vaj za vitko ritko

Poletja je žal nepreklicno konec in kratke hlače so že spravljene v omari za naslednjo sezono … Jesensko vreme, megla in dolge hlače pa nikakor ne smejo biti razlog, da se ne bi več posvečale krepitvi glutealnih mišic in ohranile čvrsto zadnjico. Oblecite pajkice, razgrnite podlago in pomigajte kar v svoji dnevni sobi. Vaje izvajajte počasi, kontrolirano, vdihujte skozi nos in izdihujte skozi usta. Celoten niz vaj ponovite dva- do trikrat.

Imunost in psihološko stanje – aromaterapija v službi domače lekarne

Z aromaterapijo lahko vplivamo na posameznikovo psihično, fizično, čustveno in duševno stanje. Kemična sestava eteričnih olj in njihova kombinacija aromatičnih molekul ima svoje farmakološko delovanje. S kemijskega vidika tako eterična olja delimo v različne skupine, ki jim primarno funkcijo določajo točno določene snovi v njih, količina različnih snovi in razmerje med njimi.

V prejšnjem prispevku smo pisali o psihonevroimunologiji. Če povzamemo bistvo, gre za to, da stresni dejavniki v vašem okolju spreminjajo delovanje vaših telesnih sistemov (živčevja, obtočil ipd.). Jasno vam je, da »vas dajejo živčki« na psihični oz. čustveni ravni, saj ste razdražljivejši, nepotrpežljivi, nejevoljni, nespečni ipd. A če le malo pobrskate po spominu, kaj se je dogajalo z vami ob zadnjem stresnem položaju, boste hitro ugotovili, da se je vaše telo zelo neposredno odzvalo tudi na fizični ravni: potne roke, težave s prebavo, slabost …

Omanska pravljica

Ta nekaj več kot trimilijonska islamska država na arabskem polotoku med Savdsko Arabijo, Jemnom in Združenimi arabskimi emirati v zadnjih letih postaja vedno bolj priljubljena popotniška destinacija.

Vse od 17. stoletja ima Oman pomembno strateško in trgovsko vlogo, ki so jo v preteklosti podkrepili še s portugalskim in britanskim zavezništvom. Danes je država absolutna monarhija in že dobrih 40 let pod vodstvom sultana Kabusa bin Saida al Saida, odgovornega za uvedbo gospodarskih reform in politiko modernizacije države, ki vključuje tudi povečano porabo sredstev za zdravstvo, izobraževanje, razvoj infrastrukture in blaginjo. Čeprav gre razvoj v veliki meri pripisati rezervam nafte, pa je Oman v primerjavi s sosednjimi državami precej reven po količini zalog in je v svetovnem merilu šele na 25. mestu. Zdi se, da je Oman bolj umirjen in tradicionalen od sosednjih Združenih arabskih emiratov na severovzhodu ter razvitejši, modernejši in predvsem varnejši od Jemna na jugozahodu. Ravno pravšnja mešanica torej.

Deželo je zelo preprosto raziskovati z najetim avtomobilom, polet iz Evrope ni predolg niti predrag, podnebje je večino leta ugodno, domačini so do tujcev odprti …

Več si preberite v tiskani reviji NAJA. Želimo vam obilico koristnega in zanimivega branja v novi reviji NAJA, ki jo najdete na vseh prodajnih mestih za samo 1,99 evra.

Nova številka v prodaji od 03. 11. 2015.

VEČ VSEBIN: