Izšla je nova revija Naja

Poletje se nezadržno približuje in nova Naja vam prinaša sveže nasvete, kako se pripraviti na najbolj vroč del leta, da boste lahko v njem brezskrbno uživali. Preverite, kakšne so prednosti in slabosti popularne diete z malo ogljikovimi hidrati, katere so najpogostejše napake, ki nas ovirajo pri hujšanju, in kako kožo pripraviti na poletje, da bo ta zdrava in sijoča. Ker bo kmalu čas za kopalke, nismo pozabili na preproste a učinkovite vaje pilatesa za izoblikovanje nog, ki jih lahko izvajate kar doma. Če ste navdušeni nad naravo, pa se lahko odpravite na kolo, v navdih pa naj vam bo tokratni potopis, ki vas bo s kolesom popeljal po španski Costi Bravi.


Naja maj 2016

Pogovarjali smo se  s Tanjo Žagar, ki   je ugotovila, da njeno življenje ni namenjeno temu, da bi se s čimer koli obremenjevala. Z njo smo spregovorili o tem, kaj v življenju res šteje, zakaj so odnosi med ljudmi v resnici sila preprosti, razgovorila pa se je tudi o svojem pogledu na partnerstvo. Pravi, da vedno pogostejši partnerski razhodi ne bi smeli biti tragedija, saj je tragedija samo to, da življenje zapraviš z nekom, s komer v resnici ne želiš biti. Trenutno ne sanja o poroki in ne ve, ali bi komu sploh lahko obljubila, da bo z njim do konca življenja. Ker pa vsak odnos zahteva trdo delo, v Naji preberite tudi, kako se konstruktivno spopadati z neizogibnimi partnerskimi konflikti. Naša psihologinja piše tudi o tem, kako na spletu poiskati partnerja, katere so pasti in prednosti tovrstnega vzpostavljanja odnosa in kaj lahko storite, da si povečate možnosti za uspeh.

Tema meseca je anksioznost, raziskave namreč pravijo, da ima približno vsak četrti človek, ki ga srečate na ulici,  anksiozno motnjo ali pa se bo v svojem življenju srečal z njo. Anksioznost je ena izmed najpogostejših duševnih motenj. Sestavljajo jo občutki tesnobe, bojazni, zaskrbljenosti in strahu. Preverite torej, kako jo pravočasno prepoznati in kako jo obvladati.

Na svoj račun bodo prišle tudi bralke s kreativno žilico. Pripravili smo vam preprost naredi sam projekt, s katerim boste steklene kozarce za vlaganje preobrazili v praktične in estetske kozarce za shranjevanje piškotov, šiviljskega pribora in ostalih drobnarij. Če pa raje ustvarjate v kuhinji, bo prav prišel recept za hrustljavo in zdravo pečeno solato z ohrovtom, sadjem in  oreščki.


Več si preberite v kratkih povzetkih člankov:

Popularna dieta z malo ogljikovimi hidrati

V zadnjem času je med ženskami, pa tudi moškimi zelo popularna dieta brez oziroma z malo oglijikovimi hidrati (OH). Marisa Peer, ki je striktna zagovornica diete tudi pravi, da je konstantno uživanje ogljikovih hidratov primerno le za ljudi, ki delajo na polju ali kmetiji, so nenehno aktivni, ekstremni športniki in podobno, medtem, ko je dieta z malo OH primerna za vse ostale. Preverili smo, kaj natančno omenjena dieta pomeni, kakšne so njene prednosti, za koga je primerna, kako hitri so učinki in kakšne so morebitne slabosti.

 S kolesom po španski Costi Bravi

Costo Bravo vsako leto obišče na milijone turistov, a se žal zadržujejo predvsem v Barceloni (ki je brez vsakega pomisleka vsekakor vredna ogleda), poletni turisti se nastanijo v enem od letovišč ob morju, tisti bolj zvedavi pa se morda odpravijo do Girone. S skupino prijateljev smo obrnili hrbet najbolj vročim točkam Coste Brave in se odpravili proti Pirenejem. Svojo pustolovščino smo se odločili nadaljevati s kolesi, daleč stran od natrpanih plaž in vročih ulic. Odpravili smo se v hribe, na obrobje gora, od koder smo v petih dneh raziskali štiri različne regije. Svojo pot smo začeli v majhni vasici Sant Joan de les Abadesses.

Ljubljanski teden mode napovedal jesenske trende

Slovenski oblikovalci so na prireditvi Ljubljana Fashion Week (LJFW) predstavili trende za letošnjo jesen in zimo. Triindvajset blagovnih znamk nas je v toplih pomladnih dnevih poneslo v hladnejše obdobje 2016. Kaj bomo torej nosili to jesen in zimo?


Razreševanje partnerskih konfliktov

Maja se še vedno spominja čarobnosti začetnega obdobja zaljubljenosti, ko je verjela, da je Marko tisti pravi, ki jo bo osrečil. V njenih pričakovanjih je bil Marko idealen življenjski sopotnik. Po nekaj mesecih skupnega življenja pa je razmišljala, kje sta se izgubila na svoji poti. Ko je komunikacija med njima slabela, je za to krivila utrujenost po naporni službi, prosti čas, ki sta ga prej tako rada preživljala skupaj, je postal le čas za umikanje drug od drugega. Marko se je zatekal k računalniku, veliko je bil odsoten od doma…

Pripravite kožo na poletje

Prihaja čas, ko bomo brezskrbno uživali poletne dni in svojo kožo razvajali na soncu. Sonce nam daje energijo, polni nas z vitaminom D, ki je za naše telo izjemnega pomena. Daje nam občutek lahkotnosti in sproščenosti. Sonce nas polni z življenjem, hkrati pa je žal do naše kože zelo neprizanesljivo. Pomembno je, da poleti ravnamo pametno in skrbimo za zdravje kože. Čas, ko kožo pripravljamo na brezskrbno poletje, je tudi najboljši čas za razstrupljevalne kure, ki ji povrnejo moč in sposobnost obnavljanja.

Kako se (o)mrežiti v medmrežju?

Omemba spletnih portalov za spoznavanje pri neuporabnikih pogosto sproži reakcijo »dvignjene obrvi«. Zato so ljudje, ki tovrstne spletne portale uporabljajo, glede razlaganja o svojih dejavnostih včasih nekoliko zadržani. Pari, ki začetke svoje sveže zveze, spletene v virtualnem svetu, razlagajo, kot da ne gre za nič posebnega, so redki. Od kod izvira kontroverznost tovrstnega načina vzpostavljanja odnosov in ali je upravičena?

Tanja Žagar: »Rada bi bila stara!«

Tanja Žagar je ugotovila, da njeno življenje ni namenjeno temu, da bi se s čimer koli obremenjevala. Pravi, da vedno pogostejši partnerski razhodi ne bi smeli biti tragedija, saj je tragedija samo to, da življenje zapraviš z nekom, s komer v resnici ne želiš biti. Trenutno ne sanja o poroki in ne ve, ali bi komu sploh lahko obljubila, da bo z njim do konca življenja. Je temperamenta, energična in zavzeta sogovornica, predvsem pa je profesionalka v vsem, kar počne, saj ji izkušenj po dvajsetih letih uspešne kariere ne manjka, komunikacija z javnostjo in poslušalci pa je že od najstniških let njen način življenja.


Vizualizacija in osebnostna rast

Si predstavljate harmonično, sproščeno življenje, polno samozaupanja, zadovoljstva, ljubezni? Ne? Pomislite na možnost, da bi bila vaša fizična, psihična, čustvena, duševna in duhovna raven uravnotežena in na visoki stopnji skladnosti. Osebnostna rast je zato lahko vaša priložnost, da se začnete razvijati v smer kakovostnega, sproščenega in uravnoteženega življenja.

Obvladajte tremo!

Tremo občutimo, ko smo pred neko za nas zelo pomembno situacijo, za katero verjamemo, da se nismo dovolj dobro pripravili in bo to za nas imelo negativne posledice. V Slovarju slovenskega knjižnega jezika je trema opredeljena kot »neprijetna živčna napetost, vznemirjenje pred javnim nastopanjem«.

Življenjska zgodba: Alenka Završnik iz Kranja

Alenka Završnik je primer človeka z mnogimi talenti in več poklici. Odločanje za to, kaj bo delala v življenju in kaj si v resnici najbolj želi, je bila zanjo vedno težka naloga. Preveč različnih interesov je imela. Že v osnovni šoli pa je vedela, da želi delati z ljudmi.

Več si preberite v tiskani reviji NAJA. Želimo vam obilico koristnega in zanimivega branja v novi reviji NAJA, ki jo najdete na vseh prodajnih mestih za samo 2,50 evra.

Nova številka revije NAJA že v prodaji!

VEČ VSEBIN: