Izšla je nova revija Naja

Januarska številka revije za ženske Naja prinaša sveže teme za vstop v Novo leto. Si vsako leto zadate nekaj novoletnih zaobljub, pa ne veste, kako bi jih res uresničili? Tokrat bo drugače, saj vam strokovnjakinja podaja nasvete, kako jih boste letos zagotovo uresničili in tako naredili nekaj zase. Pevka Nina Pušlar je za Najo spregovorila o odnosih in o svoji pevski poti, intuitivna svetovalka in zdravilka Mateja Vavtar pa o modrosti, ki jo vsaka ženska nosi v sebi in seveda o tem, kako to modrost najti. Zvezdnica z najlepšim nasmehom Julia Roberts, ki krasi tokratno naslovnico, še vedno ostaja čedno dekle – zakaj, preberite v novi Naji. Ali bo večni lepotec Johnny Depp spet očka – preverite, ali gre le za govorice. Ne spreglejte še članka o hiperaktivnosti, ki ni le težava otroka ter preverite, kdaj je čas za obisk psihoterapevta. Kaj je endometrioza, s katero se spopada vse več žensk in kako nahraniti kožo, popokano od mraza? Vse to in še več preberite v sveži reviji Naja!


Naja januar 2016

Endometrioza – kako jo vidi energijska medicina?

Endometrioza je stanje, pri katerem se tkivo notranje strani maternice razrašča izven maternične votline. Pesti vedno več žensk v rodnem obdobju in ovira možnost zanositve. Povzroča lahko hude bolečine ali poteka brez znakov. Uradna medicina jo odpravlja z operativnim posegom – laparoskopijo, a se ta mnogim ponovi. Energijska medicina gre globlje in išče vzroke za nastanek ter jih odpravlja. O holističnem pogledu in zdravljenju endometrioze smo se pogovarjali s Sanjo Tolja, dr. med., specialistko anesteziologije in nove veje medicine anti-aging, ki se ukvarja s preventivnim zdravljenjem, hormonskim ravnovesjem in holističnim pristopom do pacienta …

Kdaj je čas za terapevta?

K zobozdravniku običajno odidemo enkrat letno na redni pregled. Če nas boli zob, pa ga obiščemo v najkrajšem možnem času. Kako pa je z našim duševnim zdravjem in počutjem? Kako dolgo lahko odlašamo nakopičene probleme in težave v odnosih? Zakaj tako težko poiščemo pomoč?

Ženska nosi modrost za spremembe

Mateja Vavtar, intuitivna svetovalka in zdravilka, je modra ženska, ki ima sposobnost vstopanja v energijsko matrico časa in prostora. Raziskuje žensko-moške energije in energijsko matrico Slovenije. Pred leti se je podiralo njeno življenje in takrat je bila na največji preizkušnji. Ostala je brez tistega, kar je mislila, da bo za vedno njeno. A ravno takrat so se ji odpirala vrata v bogatejši svet, ki ga je zgradila s pomočjo bolečih izkušenj. Zaradi njih danes pomaga mnogim v stiski. Z Matejo sva govorili o njeni zgodbi, o tem, kaj lahko reši moško-ženske odnose, ter o Sloveniji.


Bolečino spuščam skozi glasbo

Nina Pušlar, simpatična rdečelasa pevka je pred kratkim praznovala že deseto obletnico svoje pevske kariere. Ni ji bilo lahko, kot sama priznava, vendar se je hitro naučila plavati in zdaj naredi že kakšno akrobacijo. Naslednja bo zagotovo pesem v tujem jeziku, zadnja opazna pa je njena nova pričeska in njeno razmišljanje o odnosu dveh ljudi.

Začnite uresničevati novoletne zaobljube že danes

Zadovoljni ste in se v resnici prav veselite tega leta. »Le kaj me čaka, si rečete?« Pa vendar obstaja nekaj … nekaj je tam zadaj, ki vam vsake toliko prišepne: »Kaj pa če …« To je dvom – to je tisti del vas, ki vedno najde razlog, zakaj še ni pravi čas, da storite to in to, in pravi, da je še čas, saj se vam nikamor ne mudi. To je res, a vseeno, zakaj pa ne bi tokrat naredili drugače – šli preko dvomov in si upali?

Hiperaktivnost ni samo težava otroka

Motnja pozornosti in hiperaktivnosti je vedenjska in čustvena motnja, ki se pojavi v času otroštva in mladostništva. Čeprav je motnja kar devetkrat pogosteje diagnosticirana pri dečkih, je skoraj enako pogosta pri deklicah. Razlika je le, da se pri deklicah bolj izrazito pojavlja simptom nepozornosti in manj vedenjske težave. Zato motnja pogosto pri deklicah ni odkrita ali pa kasneje, kot bi jo sicer zaznali pri dečkih.

Včasih vedenje otroka nakazuje motnjo, vendar razlog nemirnosti in neobvladljivosti tiči drugje. Starši se v svoji nemoči pri napačno usmerjeni vzgoji ali šibko postavljenih mejah pogosto oprejo na izgovor o hiperaktivnosti in tako opravičijo svojo vzgojo …


Julia Roberts – ostaja čedno dekle!

Pa ne samo čedno dekle. Tudi pobegla nevesta in Erin Brockovich. Fotografinja z bližnjimi odnosi in super zvezda, ki na Notting Hillu spozna preprostega lastnika knjigarne. Vse te in še nekatere vloge so igralko Julio Roberts izstrelile med super zvezde za vse večne čase. Na srečo, kajti vse od leta 2010, ko je »jedla, molila in ljubila« v istoimenskem filmu, se ni pojavila v kakšni večji ljubezenski drami in oboževalcem ostaja na voljo vsaj izjemen filmski arhiv, po katerem lahko posežejo, če se jim potoži po Julijinem legendarnem nasmehu …

SOS nega kože pozimi

Kožo zelo obremenimo s stalnim prehajanjem s hladnega na toplo ter izpostavljanjem hladnemu vetru. Rezultat je suha in pusta koža, brez leska, ki nam daje neprijeten občutek. Zato je pozimi nega še bolj ključnega pomena, da kožo dobro nahranimo, še posebej na obrazu in rokah. Kaj pa, ko je koža že kaže znake, da je izsušena in utrujena od zimskih temperatur in centralnega ogrevanja? Kar nekaj sestavin za nego za prvo pomoč se skriva v domači kuhinji. Izdelava domače kozmetike je ustvarjalna in zabavna, rezultati pa neverjetni. Preverite odlične domače recepte v novi Naji!

Sveti Jakob – tirolska vasica v objemu Alp

Najboljši način, kako preživeti zimski vikend aktivno in sproščeno, je v izbranem smučarskem središču. Iz kleti izvlecite smuči in pokličite najboljše prijatelje. Tokrat bomo obiskali smučarsko središče v dolini Defferegen, ledeniški dolini na vzhodnem Tirolskem v Avstriji. Majhna romantična vasica Sveti Jakob je tradicionalna alpska vas, ki nas je pozdravljala skupaj s snežinkami, ki so padale z jutranjega neba. Če iščete sproščene smučarske počitnice brez množičnega turizma, potem je Sveti Jakob prava odločitev za vas. Iz Ljubljane boste do tja ob normalnih prometnih razmerah potrebovali slabe tri ure vožnje.

Novo leto prinaša nove modne navdihe!

Januar morda res velja za mesec praznih denarnic, a je hkrati tudi mesec, ki letu odpira vrata. To je obdobje, ko se praznična evforija umiri in si radi vzamemo čas zase in počitek ter si nabiramo energijo za nove začetke. S prihodom novega leta si postavljamo nove cilje in sprejemamo nove odločitve. Marsikdo se v tem času tudi odloči za kakšno drastično spremembo v svojem življenju. Seveda pa so dobrodošle tudi spremembe v vaši omari in tokrat vam predstavljamo nekaj nepogrešljivih modnih kombinacij …


Več si preberite v tiskani reviji NAJA. Želimo vam obilico koristnega in zanimivega branja v novi reviji NAJA, ki jo najdete na vseh prodajnih mestih za samo 1,99 evra.

Nova številka v prodaji od 29. 12. 2015.

VEČ VSEBIN: