Na tržišče prihajajo pametni tamponi

Na tržišče prihajajo novi tamponi, ki bodo ženske opozarjali, kdaj je prišel čas za zamenjavo. Končno se bomo znebili skrbi in obremenjenosti glede rokovanja s tamponom.


Preden pomislite, da bodo znanstveniki v pametne tampone vstavili žičke in mikročipe, vas lahko pomirimo, da ne bo tako hudo. Ta tampon bo videti kot današnji, le da bo imel daljši konec oziroma nit. Če spadate v skupino deklet, ki se ves čas bojijo, da bodo pozabile tampon v nožnici, je nov produkt kot nalašč za vas.

Pametni tamponi

Start-up podjetje My Flow je ustvarilo tampon, ki uporablja pametno tehnologijo za opozarjanje žensk, kdaj pride čas, da ga zamenjate.

Kako deluje?

Tampon je potrebno vstaviti v nožnico na čisto običajen način, pri tem pa pomagate s plastičnim aplikatorjem, ki vas bo med drugim zavaroval pred udorom bakterij v nožnico. Na koncu dolge vrvice je plastičen senzor, ki bo zaznaval vlago v tamponu. Ko je tampon vstavljen, se avtomatično prižge aplikacija na mobitelu, ki nadzira vaš tok. Na hlače si vstavite senzor in se sprostite. Senzor meri stopnjo vlage in tako ve, kdaj je pravi čas.


Aplikacija bo z vsakim mesecem postala bolj pametna in točna, saj bo spoznala vaš tok. Povedala vam bo tudi, kdaj pričakovati menstruacijo in koliko bo dolg naš cikel.

Za izdelek je odgovorna Amanda Field, ki ima le 29 let. Meni, da bo izum pomagal ženskam ob nerodnih dnevih in jih rešil strahu pred kakršnimikoli boleznimi in strahom pred padcem v šok.

Senzorični izdelek bo na prodajnih policah v ZDA že prihodnje leto – stal bo okoli 50 evrov, aplikacija, ki nas bo opozarjala pa še dodatnih 13.

VEČ VSEBIN: