Morilec Christine Grimmie je mislil, da sta ‘sorodni duši’

27-letni Kevin James Liobl, ki je 11. junija letos ustrelil 22-letno pevko Christino Grimmie, medtem ko je po koncertu podpisovala avtograme, je bil z njo obseden na zelo čudaški način. Policistom je razkril, da sta ‘sorodni duši’, ki jima je ‘usojeno biti skupaj’.


Christine Grimmie

Cory Dennington, ki je bil 15 let Lioblov edini prijatelj, je policiji povedal, da je bil Liobl »fiksiran« na mlado pevko iz oddaje The Voice, njegova obsesija pa se je poglobila v zadnjem letu. »Liobl ni nikoli podrobno razmišljal o tem, kaj bi naredil, če bi srečal Christino, vendar je o njej govoril kot o svoji ‘sorodni duši’,« je povedal Dennington.

Čeprav je Liobl trdil, da je ateist, naj bi Denningtonu zaupal, da mu je Christinina krščanska vera pomagala, da je videl svet v drugačni luči. Dennington je dodal, da je Liobl nekoč izjavil, da če obstaja bog, ga je on že videl v Christini Grimmie.

Pred umorom se je Liobl močno fizično spremenil – drastično je shujšal, pobelil zobe, operativno odpravil dioptijo in si omislil lasne vsadke. Kot je povedal Dennington, je bilo vse to za Christino. Medtem pa je Liobl sodelavcem razlagal, da se bo z Grimmijevo v prihodnosti poročil in da sta že v stikih.


Pred samim umorom je policija na njegovem domu sicer dvakrat intervenirala zaradi nasilja.

VEČ VSEBIN: