Moja reka si

Moje reka si je projekt, s katerim organizatorja Ministrstvo za okolje in prostor (MOP) ter Coca-Cola Slovenija v sodelovanju s parterji, že sedmo leto zapored javnost ozaveščata o pomenu slovenskih in preostalih svetovnih voda. Ker pa je letošnji svetovni dan voda (22. marec) Organizacija Združenih Narodov (OZN) posvetila trajnostnemu razvoju, se je temu primerno prilagodil tudi sam natečaj.


drava_mariborK slednjemu so tako vabljene ekipe iz vrtcev, osnovnih in srednjih šol ter drugih izobraževalnih zavodov v sodelovanju z njihovimi mentorji. To leto je v ospredju ustvarjanje stand-up predstav za slovenske reke, ki so vezane na trajnosti razvoj v smislu zdravja, narave ali gospodarstva. Prijave bodo možne do vključno 6. aprila, same stand-up predstave pa bodo prijavljeni ustvarjalci lahko oddali do 5. maja, pri čemer bo strokovna komisija do konca meseca izbrala in nagradila pet najboljših.

Skozi pretekla leta je pri projektu sodelovalo preko 1.800 otrok s svojimi mentorji. Skupno pa so ustvarili skoraj 300 raziskovalnih oglasov, nalog, stripov, pesmi in časopisov.

Več o samem projektu si lahko preberete na njegovi uradni spletni strani: http://www.mojareka.si/o-projektu/


VEČ VSEBIN: