Modrček med spanjem: da ali ne?

Dilema, kaj je bolje, spanje z modrčkom ali brez njega se vleče že leta in je bolj kot ne nesmiselna, saj se ženske lahko same odločijo, katera možnost jim bolj ugaja oz. kaj jim bo bolj udobno.


Modrček med spanjem

Nekatere ženske verjamejo, da nošenje modrčka med spanjem ni dobra rešitev, ker jih modrček tako stisne, da pusti sledi na telesu, poleg tega se jim lahko zamašijo bezgavke, s tem pa se poveča tveganje za razvoj raka dojk. Spet druga skupina žensk gre v drugo skrajnost in verjamejo, da z nošenjem modrčka ves čas preprečijo prsim, da se povesijo.

Po mnenju strokovnjakov so vse trditve le mit. Z medicinskega vidika je funkcija bezgavk v pazduhah filtriranje limfne tekočine, rakavih celic in ostalih tujih snovi ter preprečevanje okužb. Nikoli ni bilo znanstveno dokazano, da modrček ponoči blokira poti v bezgavkah, zato vam modrček ponoči ne bo povečal tveganja za raka dojk.

Tudi drugemu mnenju, da se bodo prsi povesile, če modrčka ne bo, znanost ne more pritrditi, saj so povešene prsi znak dednosti, starosti, nosečnosti, dojenja in konec koncev tudi pomanjkanja fizične vadbe.


Na vas je, da se odločite, ali želite imeti na sebi modrček ali ne. Pomembno je, da poslušate svoje telo, ki vam bo povedalo, ali mu to ustreza ali ne, le prisluhniti mu je treba. Bolj pomembno od tega, ali nosite modrček ponoči ali ne, je to, da izberete svojim prsim primeren modrček, ki vas ne tišči in je dovolj velik ter iz primerne sestave, poleg tega bo prijeten na koži in vam ne bo puščal sledi in izpuščajev.

VEČ VSEBIN: