Moby daruje celoten dobiček v dobrodelne namene

Po odprtju svoje veganske restavracije Little Pine, le dva meseca nazaj, se je pevec Moby zavezal, da bo 100% dobička daroval v dobrodelne namene.


moby little pine

»Little Pine je podaljšek mojih prepričanj, zato sem se odločil, da prispevam 100% dobička svoje restavracije organizacijam, ki skrbijo za dobrobit živali«, je povedal glasbenik, ki je vegan že zadnjih 30 let. Z odprtjem restavracije Little Pine ni šlo za običajen podjetniški podvig, ampak je glasbenik s to potezo želel veganstvo približati ljudem in ga predstaviti v pozitivni luči, hkrati pa pomagati organizacijam, ki skrbijo za dobrobit živali in opravljajo to izjemno delo. Te organizacije vključujejo: Human Society of USA, PETA, Farm Sanctuary, Mercy for Animals«.

Malo pred odprtjem organizacije je Moby za L. A. Times dal izjavo o svoji predanosti veganstvu. Ko govorimo o delanju sprememb, je Moby citiral kar Voltairea: »Popolno je sovražno dobremu«, kar pomeni, da je bolje narediti majhno dobro dejanje, kot ga ne narediti, če ne delate nekaj izjemnega ali velikega. Moby je v navezavi na to želel povedati, da že samo zmanjšanje uživanja živalskih produktov za 10% ali 20% pomeni uspeh, sploh pri skrbi za podnebne spremembe in zdravstvenem varstvu. Živinoreja je namreč ena izmed največjih onesnaževalcev okolja.

Moby je vedno veljal za izjemnega človeka, ljubitelja živali, ampak s to potezo je ljudi preprosto pustil odprtih ust. To je neverjetno in zagotovo ni majhna stvar.


VEČ VSEBIN: