Miley Cyrus je imela prvo razmerje z žensko

Ameriška pevka je v novem intervjuju razložila, da se identificira kot panseksualko. Razkrila je tudi, da je prvo razmerje imela s pripadnico enakega spola.


Miley Cyrus

23-letna Miley je v intervjuju priznala, da v svojem življenju nikoli ni razumela svojega lastnega spola in lastne seksualnosti. »Vedno sem sovražila besedo ‘biseksualen’, saj me je to popredalčkalo. O človeku nikoli ne razmišljam kot o fantu ali dekletu … Moje oči so se začele odpirati v petem ali šestem razredu. Moje prvo razmerje v življenju je bilo z dekletom,« je priznala.

‘Sem panseksualka’

Cyrusova je v začetku letošnjega leta javnosti razkrila, da je panseksualka. Ljudi s to spolno identiteto ne zanima spol in zase pravijo, da so »spolno slepi«. Všeč so jim moški, ženske, transvestiti, transeksualci, hermafroditi … Bolj kot spol sta jim pomembna karakter in duša, op. a. Kot je dodala Miley, se je po razkritju začela bolje počutiti v svoji koži.

Priznala je, da je začela obiskovati center LGBTQ v Los Angelesu, kjer je slišala različne zgodbe ljudi, ki se niso identificirali po spolu. »Bili so oboje: lepi, seksi in močni ter hkrati ranljivi. In s tako osebo sem se identificirala bolj kot s komer koli drugim v svojem življenju.«


‘Počutim se spolno nevtralno’

»Čeprav morda izgledam zelo drugačno, me ljudje me vidijo nevtralne, kot se sama počutim. Vendar se počutim zelo spolno nevtralno,« je pojasnila. »Ko sem začela bolje razumeti svoj spol, ki je nedoločen, sem začela bolje razumevati tudi svojo seksualnost.«

Čeprav je Cyrusova trenutno v zvezi z igralcem Liamom Hemsworthom, je povedala, da se ne počuti heteroseksualno niti homoseksualno. »Zato, ker to nisem,« je zaključila. Par sta prvič postala leta 2010. Sledil je dolg razhod in preklic zaroke v letu 2013, decembra 2015 pa sta se ponovno začela videvati.

VEČ VSEBIN: