Zdravilna kombinacija medu in vode

Med je znan po svojih zdravilnih lastnostih (preprečuje nastanek raka in srčnih bolezni, zmanjšuje manjše odrgnine iz razjede, ima antibakterijske lastnosti, ipd.), vendar ste že kdaj slišali za dodatne prednosti, ki jih prinaša v kombinaciji z vodo?


medena voda

Priprava mešanice

Nekaj skodelic vode segrevajte toliko časa dokler ne postane mlačna. Takrat ji dodajte žličko medu. Tekočina, ki ste jo ustvarili je po sestavi skoraj enaka krvni plazmi in je zato za telo več kot koristna. Najpomembnejše pa je to, da jo naše telo lahko z lahkoto absorbira.

Zdravilni učinki vode z medom

Voda z medom je najbolj koristi vašemu črevesju, saj pomaga normalizirati prebavo V prebavnem traktu uničuje morebitne parazite, preprečuje nastanek krvavitev ter uravnava nivo toksinov. Izvrstna je tudi za krepitev imunskega sistema poleg tega pa pomaga tudi pri čiščenju pljuč. Ko boste pričeli z rednim uživanjem medene vode boste opazili, da ima učinke tudi na linijo vašega telesa saj pomaga normalizirati celoten predel debelega črevesa. »Pomlajuje« tamkajšnjo mikro floro ter odpravlja morebitne bakterije.

Uživanje medene vode

Najboljši čas, da jo spijete je zjutraj na tešče in zvečer pred spanjem. Piti jo morate hitro a ne v zgolj enem požirku.


VEČ VSEBIN: