Maska proti aknam po receptu Kendall Jenner

20-letni fotomodel in resničnostna zvezdnica Kendall Jenner je pred kratkim razkrila svoj recept za domačo masko proti aknam, ki si jo lahko pripravite tudi sami. Vsebuje namreč samo dve sestavini.


Kendall Jenner

Kendall, ki je septembra krasila naslovnico revije Vogue, je že večkrat priznala, da ima težave z aknami. »[Akne] so popolnoma uničile mojo samozavest. Še ljudi, s katerimi sem se pogovarjala, nisem mogla gledati. Počutila sem se kot izobčenka; ko sem govorila, sem si z roko prekrivala obraz,« je povedala Kendall.

S težavo se je aktivno spopadla in pomoč poiskala tudi pri dermatologu. Kljub mukotrpnim težavam z aknami je svojo kožo sprejela tako, kot je: »Tudi, ko so se stvari začele čistiti, sem potrebovala kar nekaj časa, da sem sprejela svojo kožo in nazaj pridobila samozavest,« je povedala. »Spoznala sem, da je to za nekatere ljudi del življenja in ne določa tega, do ste.«

Enostavna maska po njenem receptu

Kendall je na svoji spletni strani pred kratkim delila svoj recept za boj proti aknam. Verjetno gre za najlažji lepotni trik vseh časov, saj maska vsebuje samo dve sestavini, ki ju že imate v svoji kuhinji.


Vse, kar potrebujete, je pol limone in jajčni beljak. Kendall je v posnetku na svoji spletni strani razložila, da najprej pazljivo loči beljak od rumenjaka in beljak stepa, dokler ne postane penast. Nato mu doda sok polovice limone, ju zmeša in enakomerno porazdeli po obrazu. Masko pusti delovati 30 minut in jo nato spere z vodo.

Kot je povedala Kendall, jajčni beljak pomaga zmanjšati pore, limonin sok pa uravnava pH kože. Bolj kisel kot je pH kože, bolj smo namreč podvrženi izbruhom aken.

VEČ VSEBIN: