Masaža lasišča sprosti um in spodbuja rast las

Če želite obdržati svoje zdrave in lepe, morate zanje pravilno poskrbeti – z masažo lasišča.


Ne zagotavlja zgolj občutka ugodja, temveč tudi vpliva na rast las, preprečuje izgubo las in nastanek prhljaja. Hkrati pa ima pozitivni učinek na um in ves živčni sistem. Pomaga pri sproščanju in odstranjuje posledice stresa. Če na primer sedite za mizo in začutite napetost v vratu, vam lahko pomaga tudi masaža lasišča. Njen blagodejen učinek pomaga tudi proti bolečini in pripomore h kvalitetnejšemu spancu.

Masaža lasišča

Nekaj nasvetov:

  1. Spustite lase, odstranite vse sponke, obroče za lase in podobne modne lasne pripomočke.
  2. Razdelite lasišče v osem kvadrantov – to lahko naredite fizično, lahko pa zgolj v mislih. Masirajte vsak del posebej na vsaki strani.
  3. S konicami prstov z majhnimi krožnimi gibi začnite pri temenu. Ne pritiskajte premočno, a še vseeno čvrsto.
  4. Zmasirajte tudi pri ušesih.
  5. Osredotočite se na en del na vsaki strani glave in masirajte proti zatilju.
  6. Predvsem pa uživajte v sproščujočem občutku masaže lasišča.
  7. Masažo je najbolje izvesti tik preden uporabite šampon in balzam, ker bo pomagala odstraniti možne nečistoče.
  8. Ne pretiravajte z uporabo eteričnih olj.

Izberite prava olja – pri masaži lasišča ima izbira olja veliko vlogo. Izberite sezamovo, oljčno ali mandljevo olje, ko si želite podariti pravo masažo lasišča. Za ravne lase izberite kokosovo olje. Za boljše rezultate pa v olje za masažo kanite kapljico ali dve svojega najljubšega eteričnega olja (npr. ylang ylang in sivko).
Počešite lase – pred vsako masažo lasišča obvezno dobro prečešite lase, tako boste zagotovo odstranili vse odpadne delce, ki si po naključju končali v vaših laseh. Če imate dolge lase, razčešite lase od konic, da bi se izognili lomljenju.
Masaža s krožnimi gibi – ko masirate lasišče, to počnite s krožnimi gibi. Na konice prstov si natrite nekaj kapljic olja in začnite masirati pri temenu in nato nadaljujte po vsem lasišču. Z vijuganjem prstov skozi lase nežno počešite lasišče z nohti – od vratu in vse do linije rasti las na čelu.


Masažo izvajajte vsaj enkrat na teden.

VEČ VSEBIN: