Marija Šarapova za dve leti izključena iz tenisa

Ena največjih zvezd profesionalnega tenisa, Marija Šarapova, je dobila dveletno prepoved nastopanja zaradi uporabe prepovedane substance meldonija.


Marija Šarapova

Mednarodna teniška zveza je rusko športno zvezdnico obsodila na dveletno prepoved nastopanja, saj je bila januarja na odprtem prvenstvu Avstralije pozitivna na kontroverzni meldonij. Devetindvajsetletnica je marca tudi priznala njegovo uporabo. Kljub suspenzu se je uvrstila na olimpijske igre v Rio de Janeiru, zdaj pa bo morala teniški lopar očitno odložiti za dve leti.

Pritožila se bo

»Čeprav je zveza ravnala korektno, še zmeraj trdim, da protidopinških pravil nisem zavestno kršila. Zaradi tega ne sprejemam stroge kazni, prepovedi dveh let igranja,« je povedala Šarapova, ki bo nemudoma vložila pritožbo na Mednarodno športno razsodišče Cas. Na svojem profilu na Facebooku je v zvezi s tem zapisala: »Posebna komisija, izbrana od Mednarodne teniške zveze, je bila enotna, da nisem zavestno kršila nobenega pravila, a kljub temu vztrajajo pri dveh letih prepovedi.«

VEČ VSEBIN: