Magična podobnost med živili in organi

Narava je res neverjetna. Čeprav že približno vemo katero živilo je dobro za nas, je včasih povezava med obliko živila in delom telesa, ki ga zdravi, res očitna in zabavna. Preberite si katera živila so to.


organi in živila

Paradižnik

Paradižnik spominja na človeško srce, še posebej, če je prepolovljen, saj ima prekate in je tudi navznoter rdeč, tako kot srce. Raziskave paradižnika so pokazale, da je bogat z železom in kalijem, zato je idealen za srce in kri.

Orehi

Jedro oreha je popolnoma identično pomanjšanim možganom, levi in desni hemisferi pa tudi gube na sredici oreha spominjajo na možgansko skorjo. Splošno znano je že postalo, da so oreščki odlični za delovanje možganov.

Zelena

Zelena spominja na kosti in res vpliva na njihovo moč. Kosti vsebujejo 23% natrija, prav toliko kot zelena. Natrij in kalij si moramo zagotoviti s hrano in zelena je prava izbira.


Avokado

Avokado, jajčevci in hruške imajo ugoden vpliva na zdravje maternice, saj stabilizira hormone in preprečuje raka na maternici in jajčnikih. Kot zanimivost pa še to: Avokado se razvije v sadež v natanko devetih mesecih.

Gobe

Na pol prerezana goba izgleda podobno kot človeško uho. Gobe so ene redkih živil, ki vsebujejo vitamin D, ki je pomemben za zdravje kosti, tudi manjših. Poleg tega pa še izboljšujejo sluh.

Narava nas vedno znova preseneča in dan za dnem se učimo ter izvemo kaj novega.

VEČ VSEBIN: