Lepi in zdravi lasje po domače

Iz zakladnice starih nasvetov naših mamic in babic smo tokrat zbrali nekaj nasvetov za lepe, zdrave in sijoče lase. Lasje imajo krasilno in varovalno funkcijo, so znak ženstvenosti, zato je potrebno dobro skrbeti za njih. Prave vrednosti las se zavedamo šele, ko le-ti začnejo izpadati.


Če si v loncu skuhate sveže nabrane koprive in pustili v vroči vodi približno 20 minut, ste dobili pravi zvarek za močne in zdrave lase. Namakajte lase v tem pripravku nekaj minut, pustite na laseh še dodatne pol ure in posušite. Naknadnega spiranja ne potrebujete.

Domači nasveti za lepe lase

Za naraven lesk dolgih las si skuhajte za dlan veliko mero rožmarina in ga pustite namakati v vodi še približno 20 minut. Ko se ohladi, dodajte še malo limoninega soka in si mešanice vtrite v še mokre lase. Ne izpirajte.

Črna kava povrne sijaj temnim lasem, tako da si jo skuhajte približno dva decilitra, jo ohladite in hladno nanesite na lase. Pustite jo delovati 15 minut in sperite. Vaši lasje bodo imeli še bolj poudarjeno temno in sijočo barvo. Če imate rade pivo, pa si na lasje nanesite malo pivo, ki ga kasneje sperete.


Za blondinke pa je nanos kave prepovedana pot. Na lasje si nanesite ohlajen kamilični čaj. Postopek je podoben kot pri kavi, tudi to sperite. Če si si želite še bolj svetlih las, pa si na njih nanesite limonin sok in se postavite na sonček za pol ure. Poudarjamo, da se tega postopka ne poslužujete redno, saj lahko izsuši lasje.

Ko smo že ravno pri suhih laseh, imamo še en nasvet proti suhim in lomljivim lasem. Zmešajte si malo olivnega olja z isto količino medu in ju nanesite na lase od konic do korena. Lase zavijte v brisačo ali plastično vrečko ter pustite delovati pol ure. Po postopku jih sperite z mlačno vodo.

Edinstven nasvet za lepe in sijoče lase še vedno ostaja nasvet starih mam. Na mokre lase nanesite nekaj jajčnih rumenjakov in jih pustite učinkovati slabih 15 minut. Jajce bo vaše lase okrepilo in jim dalo poseben lesk.

Ne pozabite, da na lepe lase vpliva tudi prehrana  in življenjski slog, zato bodite previdne, kakšne navadne imate, saj se vse to pozna na vašem telesu, obrazu in laseh.


VEČ VSEBIN: