Leonardo Dicaprio se je poklonil žrtvam terorističnega napada v Nici

Leonardo Dicaprio: »Mi smo zadnja generacija, ki ima priložnost za zaustavitev podnebnih sprememb.«


Leonardi Dicaprio

Zvezdnik je že dolga leta okoljski zagovornik in leta 1998 je tudi ustanovil fundacijo Leonarda DiCapria za zaščito biotske raznovrstnosti in ogroženih ekosistemov. Omenjena fundacija je prejšnji mesec v St. Tropezu v Franciji na dobrodelni gala prireditvi zbirala denar za boj proti okoljskim spremembam. Zbrali so skoraj 45 milijonov dolarjev za ohranjanje okolja in vseh prebivalcev Zemlje.

Dogodek so posvetili žrtvam in preživelim v terorističnem napadu v Nici, pa tudi del izkopička je šel v njihove roke. Leo je v ganljivem govoru nagovoril zbrane in se zavzel za rešitev okoljskih sprememb, ki se dogajajo na našem malem planetu. »Medtem ko smo prva generacija, ki ima znanje, znanost in zavest za boljši jutri, smo hkrati tudi zadnja, ki lahko ustavi in reši naš planet, preden bo prepozno,« je dejal.

Leo je zagrizen okoljski aktivist in že na podelitvi Oskarjev je priložnost izkoristil in ljudi nagovoril o podnebnih spremebah, ki se dogajajo tukaj in zdaj. »Podnebne spremembe so resnične in se dogajajo v tem trenutku,« je povedal. »Gre za najhujšo grožnjo, s katero se kolektivno soočamo mi vsi in se tiče vseh, skupaj moramo delati proti temu in nikakor ne smemo več odlašati«. Spregovoril je tudi o tem, kako moramo podpirati svetovne voditelje, ki se borijo proti največjim onesnaževalcem ter se skupaj zavzeti za pravice avtohtonih prebivalcev določenih območij, ki so ogrožena in za milijarde revnih ljudi, na katere vpliva segrevanje planeta.


Za konec je na prireditvi v St. Tropezu še dodal: »Uničenje našega planeta se nadaljuje z nesluteno hitrostjo, ne moremo si več privoščiti, da to prezremo.«

VEČ VSEBIN: